• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cevizlik saldırısına ilişkin 11 gözaltı, aralarında belediye çalışanları da var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik köyünde bulunan Jandarma Karakolu'na dün öğlen saatlerinde bomba yüklü kamyon, roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 asker ve bir sivil hayatını kaybetmiş, 37 kişi de yaralanmıştı. Saldırıya ilişkin düzenlenen operasyonda 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Olay ile ilgili yazılı açıklama yapan Artuklu Kaymakamlığı, saldırıda kullanılan 5 ton bomba yüklü kamyonun HDP`li Mazıdağı İlçe Belediyesi'ne ait olduğunu bildirdi.  

Açıklamanın devamında, “Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarının Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi ilaçlama biriminin kullandığı yüklenici firmaya ait 35 END 98 plakalı Ford Transit araç ve 21 FN 913 plakalı diğer bir araçla olay yerinden kaçtıkları tespit edilmiş ve incelenmek üzere araçlara el konulmuştur. Olayla ilgili aralarında Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı İlaçlama Şube Müdürü ve 3 belediye çalışanın da olduğu toplam 11 kişi gözaltına alınmıştır.” denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir