• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
Karakol saldırısında kullanılan kamyon HDP`li belediyenin çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artuklu Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Patlamada kullanılan 47 AS 012 plakalı aracın Mazıdağı Belediyesi'ne ait olduğu belirlenmiştir" denildi.

Saldırıyla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken, bomba yüklü kamyonla ilgili bazı bilgilere ulaşıldı. PKK'lilerin 5 ton bomba yüklediği kamyonun, Mazıdağı Belediyesi'ne ait olduğu öne sürüldü.

DBP'Lİ BAŞKAN: ARACIMIZ ÇALINDI

Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı DBP'li Necla Yıldırım yaptığı açıklamada, çalınan kamyonun anahtarının kendilerinde olduğunu, bayram tatili nedeniyle aracın ne zaman çalındığı konusunda bilgilerinin olmadığını söyledi. Görevlilerin kamyonun çalındığını dün fark ettiklerini belirten Necla Yıldırım şöyle dedi:

"Bizim arızalı bir aracımız belediye araçlarının olduğu yerden çalınmış. Aracın anahtarları elimizde ancak nasıl alındığına yönelik bilgimiz yok. Bu konuda dün emniyete bilgi verdik. Araç altyapı çalışmalarında kullanılan bir araçtı. Resmi tatil günleri olduğu için aracın ne zaman çalındığı ile ilgili net bilgimiz yok. Saldırıda kullanılan aracın o olup olmadığı ile ilgili elimizde bir bilgi de yok. Tutanak tutulmuş ancak bu kamyonun söz konusu saldırıda kullanılıp, kullanılmadığı konusunda net bilgi sahibi değilim."

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir