• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
İLKHA`nın haberi engelli kardeşlere umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Mardin Kızıltepe ilçesine sığınan Suriyeli baba ile engelli çocuklarının “Engelli 3 çocuğuna hem annelik hem babalık yapıyor” haberimizin ardından birçok hayırsever yardımlarda bulundu.

Tüm hayırseverlere teşekkür eden baba Muhammed Ahmed Şêxo, yayınlanan haberin ardından birçok hayırseverin kendilerine yardım ettiğini ancak çocuklarının engelli oldukları için sürekli yardıma ihtiyaçları olduklarını söyledi.

Yetkililere çağrıda bulunan Ahmed Şêxo, anneleri olmadığı için çocuklarının bakımını kendisinin yaptığını ve çalışamadığını belirterek, engelli çocuklarının bakıcılık maaşının çıkarılması talebinde bulundu.

“Haberinizin ardından birçok kişi yardımda bulundu”

Yapılan yardımlarla ilgili Ahmed Şêxo, şunları dile getirdi: “Allah sizden razı olsun. Yaptığınız haberin ardında başta Mardin Vali yardımcısı olmak üzere birçok hayırsever bize yardımda bulundu. Bize klima, televizyon, gıda ve nakdi yardımda bulundular. Herkese çek teşekkür ediyorum. Haberin ardından Vali yardımcısı Tolga Bey bizi aradı yanına gittik. İlk olarak çocuklarımın ihtiyacı için vâkıfa yönlendirip bin TL verdiler. Bide lavabosu içeride olan bir ev tutmamızı, kira farkını ödeyeceğini, her 3-4 ayda bin TL yardımda bulunacağını ve çocuklara tekerlekli sandalye için de yardımcı olacağını söyledi.”

“Engelli çocuklarıma maaş bağlanmasını istiyorum”                    

Çocuklarının bakımını yaptığı için çalışamadığını belirten Ahmed Şêxo, “Bu da Allah vergisidir. Bu musibete karşı şükrediyoruz. Çocuklarım engelli ve eşimi de kaybettim. Başka bir kadınla da evlensem bu çocuklara bakmaz. Çocuklara baktığım için bir iş yapamıyorum. Tek isteğim geçimimizin olması için çocuklarımın maaşa bağlanmasıdır, yetkililerden bunu istiyorum.” dedi.

Yaklaşık 3 yıl önce Suriye`deki iç savaştan dolayı eşi, 3`ü engelli biri hasta 5 çocuğuyla Kızıltepe` ye sığındıktan sonra hayata tutunmaya çalışan Ahmed Şêxo, yaklaşık bir yıl önce eşi Kesume Ahmet Şêxo`yu trafik kazasında kaybetmişti. (Mehmet Aslan-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir