• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Zindanda hastalanan Hüseyin Akbalık dua bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

90 yıllarda İslami kesime yönelik tutuklama furyasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve 24 yıldır cezaevinde bulunan Hüseyin Akbalık, beyin tümürü teşhisiyle sevk edildiği Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde başarılı bir ameliyat geçirdi.

Tutuklu bulunduğu Van Cezaevinde hastaneye kaldırılan Akbalık, daha sonra beyin tümürü teşhisiyle önce Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine oradan da yer olmadığı gerekçesiyle Malatya`ya sevk edildi.

Beyninde 7 santimetrelik tümör olduğu teşhisi konulan Akbalık, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde dün akşam saatlerinde başarılı bir ameliyat geçirdi.

Hayati tehlikesi hâlâ devam eden Akbalık`ın, beyninin dinlenmesi için iki gün boyunca uyutulacağı belirtildi. Ameliyatla alınan 7 santimetrelik kitlenin iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğunun anlaşılması için patolojiye gönderildi.

Hastanın son durumuyla ilgili İLKHA`ya konuşan Hüseyin Akbalık yeğeni İbrahim Akbalık, amcasının ameliyatının başarılı geçtiğini ve tüm Müslümanlardan dua talep ettiklerini söyledi.  

Amcasının tedavi amaçlı tutulduğu Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinde yatağa kelepçelenmesi konusunda da konuşan Akbalık, şunları söyledi:

“Biz Savcılıktan izin aldıktan sonra amcamın yanına gittik. Zaten amcamın sol tarafta kısmi felçlik geçirmiş. Bu yüzden sol kolunu kıpırdamıyor. Fakat bununla birlikte sağ kolunun da yatağa kelepçelendiğini gördüm. Bunu görünce oradaki askerlere tepki göstererek yapılan uygulamanın yanlış olduğunu söyledim. Bu tepki üzerine kolundaki kelepçeler çıkarıldı. Demek ki bu uygulama daha önce de varmış ama biz yanına bırakılmadığımız için fark etmemiştik.” (Osman Gülebak-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir