• DOLAR 32.559
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2424.18
  • ...
Rahmeteli Derneği, Barkot Sistemine Geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da miskin, dul ve yetim ailelere yönelik faaliyetlerine devam eden Rahmeteli Gıda Bankası Derneği, birinci dereceden mağdur ailelere yönelik barkot sistemi oluşturdu.

 

Dernek yönetimi olarak böyle bir çalışmalarının daha önce de olduğunu belirten Rahmeteli Gıda Bankası Derneği Başkanı Abdullah Yıldırım, "Ancak depremin meydana gelmesiyle bu çalışmamıza bir süre ara verdik. Yaptığımız bu çalışmayla birlikte birinci derecede mağdur olmuş ailelerin daha rahat hizmet almasını sağlayacağız" dedi.

 

Bu sistemle vatandaşların kendi ihtiyaçlarına göre daha rahat hizmet alacaklarını belirten Yıldırım,"Kartları birinci derecede mağdur olmuş vatandaşlara yönelik yapacağız. Kartı alan aile, her ayın ilk haftası derneğimize uğrayıp ihtiyacına göre yardımlarını alacak" diyen Yıldırım, burada hiçbir zorlama olmadan malzemelerin ihtiyaç sahipleri tarafından seçileceğini söyledi.

 

Her aileye nüfuslarına ve ihtiyaç durumuna göre yardımda bulunulacağını belirten Yıldırım, "Derneğimize gelen malzemelerimizi alış fiyatlarına göre düzenledik. Gelen aileler bu fiyatlar üzerinden kendi seçtikleri yardımlarını alacak. Tabii bu çalışmamızı yaparken de aile nüfusuna göre meblağ belirleyeceğiz. Gelen ailelere ayırdığımız aylık bütçe 40 ila 100 TL arasında değişecek" diye belirtti.
 
Burhan Teke - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir