• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
"Polis noktaları nedeniyle halk alış-verişe gelmiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır halkı yaşanan 5 aylık çatışmalı sürecin ve özellikle son zamanlarda PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıların artması sonucunda şehir içinde oluşturulan polis kontrol noktalarının çok fazla olmasından şikâyetçi. Halk,  bir an önce bu uygulamalara ya son verilmesini ya da başka bir çözüm bulunmasını istedi.

Polis kontrol noktalarının çok fazla olması kendileri için sıkıntı oluşturduğunu dile getiren minibüs şoförü Ergün Şimay, bu durumun kendilerini çok mağdur ettiğini söyledi.

Trafiğin zaten yoğun olduğunu ve buna rağmen araçların tek tek aranmasından dolayı uzun kuyruklar oluştuğuna dikkat çeken Şimay,  bir an önce bu sorunun giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Günlük ortalama 12 sefer yaptıkları ve her seferinde de arama noktasına takıldıklarını belirten Şimay, trafiğin yoğun olmasıyla beraber çektikleri sıkıntıların kat be kat arttığına vurgu yaptı.

Mağdur olduklarını ve yollarının uzadığını dile getiren Şimay  “Neredeyse her yerde arama noktası var.  Bu yüzden günlük 20 kilometre olan yolumuz daha da fazlalaşıyor. Yetkililer bir an önce buna bir çözüm bulsunlar. Diyarbakır halkının artık mağdur olmasını istemiyoruz. Tamam devlet bizim güvenliğimiz için yapıyor ama, daha pratik yollarla daha hafif bir alternatif bulsunlar.” dedi.

Kontrol noktalarının çok olması yolcuların da sıkıntı çekmesine sebep olduğunu söyleyen Şimay, “Bazen sıkılıp arabadan inen yolcular da oluyor. Bazen de hastası olanlar haklı olarak sitem ediyor. Hatta bizi ve yolcuları tek değil, Diyarbakır esnafını da etkiliyor. Halk korkuyor ve bu yüzden alışverişe de çıkmıyor.” İfadelerini kullandı.

“Halk bu manzaradan olumsuz etkileniyor”

Polis arama noktalarının kendileri için sıkıntı oluşturduğunu  ifade eden Fayık Arik,  her seferinde kapıları açtırdıklarını ve içeriye kadar arama yapıldığını söyledi.

Halkın bu manzaradan olumsuz etkilendiğini ve böylece çarşıya çıkamadıklarına dikkat çeken Arik,  “Polis noktaları kalkmadığı müddetçe halk Sur içine gelip alışveriş yapmayacaktır. Zaten esnaf arkadaşlarımız perişan olmuş durumda. Şehrin diğer bölgelerinde sorun yok ama Balıkçılar ve Dağkağı bölgesine insanlar gelemiyor. Bizim için en büyük sıkıntı arama noktalarının olmasıdır.” Diyerek yetkililerden bir an önce arama noktalarının kaldırılmasını talep etti.            

Diğer bir minibüs şoförü olan Serdar Yüzen ise   “Çalışmak zorundayız,   bu uygulamalar bizim için çok sıkıntı oluşturuyor. Bizden çok vatandaşlar da sıkıntı çekiyor. Yetkililerin bu duruma bir el atması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.            

“Çatışmalar bitmesine rağmen bu uygulamalar niye?”

Sur’a her geliş gidişlerde arama noktalarından geçtiğini belirten yolcu Ömer Yalçın,   özel araçların her seferinde durdurulup aramadan geçirildiğini bu durumun da vatandaşlar için çok sıkıntı oluşturduğuna dikkat çekti.

Trafikte bazen uzun kuyruklar oluştuğunu belirten Yalçın,  “Bu tür uygulamalardan dolayı halk Sur’a gelip alış veriş yapmıyor. Operasyonlar bitti, bir şey yok, niye hala bu kadar sık arama yapılıyor? Sur’daki esnafla konuştuğumuz zaman onlar da şikâyetçi.  Bu uygulamalar halkın üzerinde psikolojik baskı oluşturuyor.  Böyle olunca da esnaf da vatandaş da zarar ediyor.” Şeklinde konuştu  (Yunus Sırat, Hüseyin Genel- İLKHA)                                       

















Bu haberler de ilginizi çekebilir