• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmam hatip lisesi mezunları ve mensupları bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) tarafından bu yıl 11. si düzenlenen "Pilav Günü" etkinliği vesilesiyle şu ana kadar mezun olmuş imam hatip lisesi mezunları ve mensupları bir araya geldi.

İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen etkinliğe Van Valisi İbrahim Taşyapan'ın yanı sıra, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, VİMDER Başkanı M. Emin Akan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, STK temsilcileri, imam hatip mezunları ve mensupları katıldı.

Edremit Merkez Ulu Camii İmam Hatibi Muhammed Sizcan'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Van Valisi İbrahim Taşyapan bir konuşma yaptı.

İmam hatiplerin günümüzde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Taşyapan, “2011 yılında yaşadığımız depremde eski okulumuz yıkıldı. Ama daha güzeli yerine inşa edildi. İmam hatip okulları eğitim hayatımızın önemli okullarından bir tanesidir. Milli eğitim sistemimiz içerisinde müstesna bir yere sahip olan okullardır.” dedi.

“İmam hatiplerde başarılı insanlar yetişmiştir”

İmam hatipli öğrencilerin birçok dalda başarılı olduğunu hatırlatan Taşyapan, “28 Şubat olayı da malumunuzdur, ama ondan sonra da yeniden toplumumuzun ihtiyacı olan bu okullara vatandaşlarımız gerekli teveccühü göstermiş ve bu günkü noktaya gelmiştir. Bu okullarda mezun olan binlerce insan, milyonlarca genç bugün toplumumuzun her kademesinde görev yapmaktadır. Bu okullarda siyasetten ticarete, eğitim hayatından sivil toplum kuruluşlarında, bütün dünyada idari hayatımızda, devlet kademelerinde, şahsi işlerinde çok başarılı insanlar yetişmiştir. Çünkü onlar hayata gelmenin, dünyaya gelmenin bir anlamının var olduğunu öğrenmişlerdir. Bu konuda amaçları dünyaya bir anlam katmak ve insanlığa faydalı olmaktır. Bu iki amacı gerçekleştirmek için hangi mesleği, işi tutmuşlarsa orada başarılı olmuşlardır. Bugün de bu çabaların sonucunda hak ettikleri yere ulaşmışlardır.” diye konuştu.

Bugün imam hatip okullarının değerinin daha iyi anlaşıldığına dikkat eden Taşyapan, devamla şunları kaydetti:

“İmama hatip öğrencileri iyiliği tavsiye eden, kötülüğü men eden insanlar olup orta yolu bulmuşlardır. Bugün maalesef çekmiş olduğumuz acılar, görmüş olduğumuz sıkıntılar bu orta yolu kaybetmiş olmamızdan kaynaklanıyor. Bugün imam hatip okullarının değeri de daha iyi anlaşılmaktadır. Çünkü onlar bu aşırılıklara hiçbir zaman toplum halinde tabi olmamışlardır. İşletilen bu aşırılıklara tabi olan, bu fikirleri taşıyan insan çıkmıştır ve mutlaka çıkacaktır. Çünkü toplum halinde yaşıyoruz ve birçok insan bulunmakta ama çoğunluk hiçbir zaman aşırılıkları tercih etmemiştir. Ana yolda Sırat-ı müstakimde gayret göstermişlerdir.”

“Bacılarımızın gözyaşları muhaliflerin kalbine manevi bir ok gibi saplanmıştır”

1978 mezunlarından olan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas ise yaptığı konuşmada, “Tüm engellere rağmen bacılarımızın dökmüş olduğu o gözyaşları zamanla muhaliflerin sinelerine saplanan manevi bir ok olmuştur. Bütün bunlara rağmen Allah’u Teâlâ’nın inayet, keremi ve lütfuyla bu davayı bıkmadan, usanmadan gelecek nesillere devretmenin aşkını ve şevkini yaşayan imam hatiplileri selamlıyorum.” dedi.

"Bu davayı gelecek nesillere taşımak için çaba sarf etmek zorundayız"

İslam davasını gelecek nesillere taşımak için çaba sarf etmek zorunda olduklarını belirten Arvas, “Biz imam hatipliyiz. Bu okuduğumuz yerlerde imam hatibin misyonunu, ruhunu tasdik etmemiz gerekiyor. Hangi makamda olursak olalım, hangi meslekte olursak olalım bulunduğumuz yerde kendimizi hissetmeli ve gelecek için insanlığa güzelliği, iyiliği, güzel ahlakı, Peygamber Efendimizin (sav) ahlakını, Ashab-ı Kiram'ın davasını insanlara hatırlatmak, tebliğ etme vazifesini hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. Van İmam Hatip Lisesi’nin mezunu ve mensubu olmak üzere bu davanın çok önemli bir dava olduğunu, imam hatip davasının çok önemli bir dava olduğunu kimi zaman unutmamak ve bu davayı gelecek nesillere taşımak için çaba sarf etmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Programda kısa bir konuşma yapan VİMDER Başkanı Mehmet Emin Akan da faaliyetlerinden söz ederek, bu yıl da imam hatip mezunları ve mensuplarını biraraya getirmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Daha sonra etkinliğe sponsor olan Abdullah Aras, kısa konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından program, organizatörlere verilen plaketlerle, geleneksel olarak verilen yemeğin ardından sona erdi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir