• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
ABD`de siyah öfke sokaklarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Siyahilerin belli bir yoğunluğun üstüne ulaştığı tüm şehirlerde ise gösteriler sürüyor.
 
Amerika Birleşik Devletleri'nde polisin siyahilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından Dallas ile başlayan karşı eylemler diğer şehirlere de sıçradı.
 
Perşembe gününden bu yana devam eden siyahi ayaklanmada Texas, Tennessee, Missouri ve Georgia şehirlerinde de polise saldırılar başladı.
 
Georgia'da çalıntı ve şüpheli bir araçtan bir polise ateş açıldı. Polis olayda ağır yaralandı. Missouri'de ise eylemciler yüzünden trafik durma noktasına geldi.
 
Yeni Ballwin ile eski Ballwin yolu arasında sıkışan trafik arasında da bir polise ateş edildi. Boynundan yaralanan polis hastaneye kaldırılırken ateş eden şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
 
Özel tim ekibinin geldiği Phoenix'te bir göstericinin ABD bayrağının şeklinin ters çevirilerek basıldığı bayrağı taşıması siyasi bir işaret olarak görüldü.
 
Rochester, New York'ta SWAT polisi 74 kişiyi gözaltına aldı.
 
Minnesota ve St. Louis'de de bir polis vurulurken,  Georgia'da 911 yardım hattını arayarak hırsız ihbarı yapılan evden de gelen polise ateş edildi.
 
Phoenix'te yürüyüş yapanları evlerine dönmeye ikna etmeye çalışan polis birçok kişiyi gözaltına aldı.
 
ABD'de birçok eyalette devam eden siyahilerin öldürülmesine yönelik protestolar sürerken, eylemcilerden bazıları CNN binasına yürüdü. Göstericiler, New York, Atlanta ve Philadelphia'da yolları kapatırken, San Francisco ve Phoenix'te düzenlenen etkinliklere de halk yoğun ilgi gösterdi.
 
Yerel medya Phoenix'teki göstericilere polisin biber gazıyla müdahale ettiğini bildirdi.
 
CNN'in ABD'deki siyahi isyanını görmemesi protestocuların tepkisini çekti. Amerika'da şu günlerde polis rozetini takan herkes tehlikede görünüyor.
 
TAKVİYE POLİS İSTENDİ
New York, Washington DC, Boston, Las Vegas, St. Louis ve Nassau County için polis takviyesi istendi.
 
Arkansas, Colorado, Louisiana, Massachusetts, Michigan, Nebraska, Pennsylvania, Utah, Washington DC'de binlerce kisi gösterilere katıldı.
 
TRUMP PANKARTINA TEPKİ
Phoenix'teki eylemlerde Başkan adayı Donald Trump'ın 'Amerika'yı büyük yapmak' yazılı pankartını taşıyan beyaz bir adama gözyaşartıcı gaz sıkıldı.
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir