• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Meclis`te küfür, hakaret ve kavgaya para cezası önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçmiş dönemde Meclis'te siyasi parti gruplarının temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan TBMM İçtüzüğü Uzlaşma Komisyonu'nda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, planladıkları değişiklikle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Alınan karar uyarınca Meclis'in 1 Temmuz'da tatile girmediğini, Ramazan Bayramı nedeniyle tatilin ardından 12 Temmuz'da çalışmalarını sürdüreceğini belirten Elitaş, gündemde İçtüzük değişikliği ve bazı yasal düzenlemelerin olduğunu söyledi.

Tatilin ardından Meclis'in gündeminde uluslararası iş gücü yasa tasarısı ve yatırım ortamının iyileştirilmesini amaçlayan düzenlemelerin olacağına işaret eden Elitaş, her iki tasarının Meclis tatile girmeden yasalaştırılacağını bildirdi.

Hükümetin yeni bir "torba" düzenleme hazırlığında olduğunu belirten Elitaş, söz konusu düzenlemelerin, bakanlıkların değişmesini istedikleri bazı kanunların, günün şartlarına uygun hale getirilmesini içerdiğini ve 50-60 madde olması planlandığını anlattı.

Üç tasarının yasalaşması halinde TBMM'nin tatile girebileceğini aktaran Elitaş, "Muhalefetin tavrını tahmin etmek mümkün değil. Çünkü gün içinde değil, an içinde bile değişik tavırlar sergileyebiliyor. Bu tasarılar yaklaşık 200 madde civarında. Normal şartlarda saatte 3 madde çıkarsak 60-70 saat eder. Haftada iki gün tatil koysak, günde 16 saat çalışıyoruz ama yasamaya 6 saat ayırabiliyoruz. Bunlar 12 çalışma gününü alacak bir süreci işaret ediyor." dedi.

"Muhalefet, şantaj aracı olarak kullanıyor"

İçtüzük değişiklik önerisi içinde, daha önce uzlaşma komisyonlarında üzerinde mutabık kaldıkları maddeleri getirmeyi planladıklarını açıklayan Elitaş, şöyle konuştu:

"Anlaşamadığımız 1 ya da 2 madde olabilir. Tecrübeler ışığında boş konuşmalar yerine, millet ve ülke için konuşmaların yapıldığı süreç işleyecek. Muhalefetin daha istikrarlı ve daha yapıcı olması gerekir. Şu anda muhalefet engellemeye çalışıyor. Engelleyemezse terör estirmeye, kavga çıkarmaya çalışıyor. Kavga çıkaranın bedelini ödeyeceği, küfür ve hakaret edenin maliyetine TBMM'de katlanabileceği bir durum var. Anlaştığımız metinde de bu var. Bu bizim getirdiğimiz bir şey değil, geçen dönem CHP Milletvekili Oktay Ekşi İçtüzük çalışmalarında gündeme getirmişti ve bizim komisyonumuzca da kabul gördü. Küfreden, hakaret eden, kavga çıkaran ve kavgaya sebebiyet veren milletvekili TBMM kararıyla maddi bedelini ödemek zorunda kalacak. Bu en doğru iş olacak. Bu bizim bulduğumuz bir şey değil, muhalefetin teklif ettiği ve hepimizin uygun bulduğu bir öneridir. Edepli olmak ve milletvekiline yakışır halde davranmak lazım. "

Elitaş, İçtüzüğün derhal değiştirilmesi gerektiğini savunarak, "İçtüzük bitmiş. Muhalefet partileri bunu şantaj olarak kullanıyor. 'Şunu getirirsen, ben de bunu getiririm' diyor. İçtüzük şantaj olarak kullanılmaz. Bir hak, şantaj olarak kullanılıp istismar edilmez. Mümkün olsa İçtüzüğün tamamını değiştirsek ama anlaşılan o ki CHP ile anlaşmak mümkün değil. " dedi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir