• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Yapıcıoğlu, Şırnak`tan göç eden aileleri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan bayramını Batman`da geçiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çatışmalar nedeniyle Batman`a göç etmek zorunda kalan Şırnaklı aileleri ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Yapıcıoğlu`na Genel Başkan Yardımcıları Aydın Gök, Abdurrahman Cens, İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Şırnak Merkez İlçe Başkanı Emcet Yalçın ve Batman İl Yönetimi eşlik etti.

Ailelerin bayramlarını kutlayan ve yaşadıkları sıkıntılardan dolayı sabır tavsiyesinde bulunan Yapıcıoğlu, çocuklara da yakın ilgi göstererek bayram harçlığı verdi. Yapıcıoğlu, ailelerin bayramını kutlayarak, yaşanan sıkıntıların son bulması temennisinde bulundu.

Yaşananların büyük bir musibet olduğunu, bundan ibret alınması ve bir daha böyle musibetlerin yaşanmaması için tedbir alınması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, “İnşallah bu sıkıntılar tez zamanda geçer. Bu musibetin gün gün üzerimize geldiğini ve yavaş yavaş büyük bir tehlikenin toplumu sardığını gördüğümüz için yaşanabilecek bu durumları bir çok kez dile getirdik. Ancak bu kötü gidişat kimileri tarafından görülmek istenmezken, kimileri de  ‘Bana ne, benim görevim midir?` dedi. Münkeratlar ulu orta işlenip toplum buna sessiz kaldığında musibetler umumileşir, herkes payına düşeni alır. Yangın büyüdü ve meydanı sardı. Kurunun yanında yaş da yandı, ateş herkesi yaktı, yakmaya da devam ediyor. Allah hakkınızı sebep olanlara bırakmasın. Allah bizleri gaflet uykusundan uyandırsın, bölgemize bir hayır kapısı açsın ve bu sıkıntılarımızı gidersin” şeklinde konuştu.

Şırnak`tan Batman`a göç eden Abdulkerim Güldürmez, Aziz Tatar, Kamuran Osal ve adlarının yazılmasını istemeyen Şırnaklı aileler, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek Yapıcıoğlu ve HÜDA PAR heyetine teşekkür ettiler.

Ziyarette duygusal anlar yaşandı

Şırnaklı aileler eşyalarını alamadan evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını, temin edebildikleri birkaç parça eşya ile hayatlarına devam etmeye çalıştıklarını belirterek Yapıcıoğlu`nu böyle bir şekilde ağırladıkları için mahcup olduklarını söylemeleri ise duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Yapıcıoğlu, bunun üzerine, “Bu sizin kusurunuz değil. Asıl kusur sizi bu hale düşürenlerdedir. Allah, hakkınızı bu duruma sebep olanlara bırakmayacaktır inşallah.” dedi. (M. Fatih Akgül, M. Sait Çelik- İLKHA)

 


























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir