• DOLAR 32.572
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Gaziantep'te etkili yağışın ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te dün akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur hayatı adeta felç ederken, birçok ev ve işyerini ise su bastı. Sağanak yağış ve dolunun etkisiyle birlikte yaşanan tahribat gün ağarınca gözler önüne serildi.

Dün akşam saatlerinde Gaziantep'te etkili olan kuvvetli yağış su baskınlarına yol açtı. Ana ve ara yollarda şiddetli yağmurun etkisiyle araçlar su altında kaldı. Daha sonra olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bazı işyeri ve ev kullanılamayacak hale gelirken kimi ev ve işyerlerindeki eşyaların neredeyse tamamı zarar gördü. Kentte etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağış ve dolunun ardından hasarı gidermek için temizlik ve su tahliye çalışmalarına başlandı.

Özellikle Şahinbey ilçesindeki mahallelerde dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık bir saat etkili olan yağışların ardından yol ve çeşitli yerlerde oluşan zararı gidermek için çalışmalarını sürdürülüyor.

70 adrese müdahale edildi

Dün akşamki yağmurun ve dolunun ardından başlayan temizlik ve su tahliye çalışmalarına bugün de devam edilirken itfaiye ekiplerinin şimdiye kadar 70 adrese müdahale ettiği belirtildi.

Etkili yağışın ardından kentte yaralar sarılmaya çalışılırken belediye ekipleri, iş makineleriyle sel sularının taşıdığı malzemeleri kaldırıp çamuru temizliyor. Zarar gören araçlar ise çekiciler tarafından kaldırıldı. Vatandaşlarda kendi imkânlarıyla evlerine ve bahçelerine dolan çamuru temizliyor. AFAD ve belediye ekipleri ise hasar tespit çalışması yapıyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir