• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AK Parti`den HÜDA PAR`a bayram ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti İl Başkanı Muhammet Akar ve beraberindeki heyeti, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, Diyarbakır İl Başkanı Şehmus Tanrıkulu karşıladı.

Genelde İslam coğrafyasının özelde bölgenin içerisinde bulunduğu zulüm ve yıkımların konuşulduğu ziyarette, birlik ve beraberlik içerisinde bu zulümlerin önüne geçilebil ineceği ifade edildi.

Bölgede yaşanan çatışmalı süreçten sonra bölge halkının zararlarının giderilmesi gerektiğini söyleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, 6-8 Ekim olaylarında ve son aylarda yaşanan çatışmalardan dolayı zarar gören ve zararları karşılanmayan yüzerlerce yüzlerce aileye yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

Hükümetin Kürt meselesini de değerlendiren Temel, hükümetin sadece PKK`yi muhatap kabul etmesinin yanlış olduğunu defalarca söylediklerini ve gelinen süreçle haklı olduklarını belirtti. Temel, Kürt meselesinin çözümü için Kürtlerin tüm siyasi ve sivil dinamiklerinin muhatap kabul edilmesi ve Kürtlerin meşru, insani taleplerini pazarlık konusu yapmadan hayata geçirmek için gerekli adımların biran önce atılması gerektiğini ifade etti.

Kardeşlik ve uhuvvet duyguları içerisinde ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, ümmetin karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümü noktasında HÜDA PAR ile fikir teatisini sürdüreceklerini belirtti.

HÜDA PAR`ın Türkiye`nin yeni siyasal sürecinde ve Ortadoğu`nun geleceğinde görüş teatisinde bulunacakları önemli bir parti olduklarını ifade eden Akar, "Memleketimiz uzun zamandır sıkıntılı günler yaşıyor. Sur, Silvan ve Bağlar başta olmak üzere birçok yerde elim hadiseler yaşandı. Şimdi yaraları sarma zamanıdır. Halkımız devletten de hükümetten de büyük bir beklenti içerisindedir. Birçok defa hükümet yetkililerimiz, yaraların sarılması ve zararların tazmini meselelerinin hallolması için Diyarbakır`a ziyaretler gerçekleştirdiler. Bizlerde zaman zaman hükümet yetkilileriyle bir araya gelip sorunları aktarıyoruz. Ramazan Bayramı sonrasında da inşallah HÜDA PAR ile bir araya gelip hem Diyarbakır hem de bölgenin sorunlarının çözümü noktasında fikir alış verişinde bulunacağız. Hem bölgemizde hem de bütün İslam coğrafyalarında yaşanan sorunların çözümü İslam kardeşliği etrafında ittifak ittihat kurmaktır. Bu manada ümmetin bütün evlatları ile dayanışma içerisinde olmamız iktiza eder.” dedi.

İslam coğrafyasında yaşanan olaylardan dolayı bayramı buruk geçirdiklerini söyleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şehmus Tanrıkulu, "İslam coğrafyasında dökülen kanlar, bölgemizde yaşanan çatışmalar ve sivillerin hayatlarını kaybetmesi bizlere üzüntü vermektedir. Yaşanan olayların sebeplerinden biride bölge ülkelerinin ve içinde yaşamış olduğumuz ülkenin, devletin veya hükümetin insan hak ve özgürlükleri noktasında gerekli adımları atmamalarıdır. Bölgemizde çatışmalar devam etse bile gerek Kürt meselesinin çözümü noktasında gerekse de inançların önündeki engellerin kaldırılması noktasında gerekli adımlar atılmalıdır. Kürt meselesinin çözümü için farklı siyasi dinamiklerle görüşülmesi gerektiği geldiğimiz süreçle birlikte ortaya çıktı. Diyarbakır da evlerini terk etmek zorunda kalan iş yerlerini kapatmak zorunda kalan mağdur bir kitle vardır. Bunların mağduriyetlerinin giderilmesi için hükümet zaman kaybetmeden gerekli adımları atmalıdır. Şu anda hükümet eğer Kürt meselesini çözmek istiyorsa en azından geçen günlerde şehadetinin yıl dönümünü olan Şeyh Said hazretlerinin ismini Diyarbakır Hava Limanına vermelidir. Şeyh Said Hazretlerinin isminin Hava Limanına verilmesi normalleşme ve hükümetin samimiyeti noktasında önemli bir adım olarak değerlendirilir. Diyarbakır halkının da sivil toplum kuruluşlarının da isteği temennisi bu yöndedir.” dedi.

Samimi bir atmosferde geçen bayramlaşma ziyareti yapılan ikramların ardından son buldu. (Hüseyin Genel, Yunus Sırat -İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir