• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
Van`da Peygamber Sevdalıları bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleriyle adından söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu ülke genelinde olduğu gibi Van`da da bayramlaşma programı düzenledi. Bayramlaşma programına halk yoğun ilgi gösterdi.

Programa, HÜDA PAR GİK Üyesi Av. M. Mehdi Oğuz, HÜDA PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Saygın, platform yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile üye ve gönüllüleri katıldı.

Tekbirler ve ilahiler eşliğinde büyük bir sevinçle birbirlerinin bayramını kutlayan halk, manevi bir atmosfer oluşturdu.

Bayramlaşma programında konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörü Recep Karabulak, bayramlaşma etkinlikleriyle birbirine uzak olan Müslümanları biraraya getirip onların hasretlerini gidermeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Karabulak, “Malumunuz bayramlaşma, Mü`minlerin biraraya gelip birbirlerini gördükleri, birbirlerine Ramazan boyunca veyahut yıl boyunca hasret kaldıkları ve bu hasretlerini giderme noktasında çok önemlidir. Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak sene boyunca etkinliklerimizi düzenli bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bayramlaşma etkinlikleriyle de birbirine uzak olan Müslümanları biraraya getirip onların hasretlerini gidermeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl yaptıkları etkinliğin geçmiş yıllara oranla daha yoğun geçtiğini ifade eden Karabulak, “Asıl gayemiz Müslümanların birbirlerini görmesi, birbirlerinin hasretlerini gidermesidir. Bayramlaşma etkinlikleri her yıl, her bayramda geleneksel olarak yaptığımız bir çalışmadır. Bu yıl ki bayramlaşma etkinliğimiz geçmiş yıllara göre daha güzel oldu. Bu yıl arkadaşlarımız aileleriyle birlikte geldi. Bu nedenlerden dolayı daha donanımlı, daha güzel geçti.” diye konuştu

Bayramlaşma programı, Molla Ali Arslan`ın yaptığı dua ile son buldu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir