• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Şanlıurfa'da yeni kaya mezarları bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışmaların titizlikle sürdüğü bölgede bulunan yeni kaya mezarının, Edessa kralı Kral Abgar'ın ailesinin önde gelenlerinden birine ait olduğu tahmin ediliyor.

Urfa Kalesi tepe yamacının en üst bölümünde bulunan ve diğer kaya mezarlarına nazaran daha büyük olan yeni mezarın, Kral Abgar'ın ailesinin önde gelenlerinden birine ait olduğu tahmin ediliyor. Kesin olmayan bilgilere göre; ailenin önde gelenlerinden birinin ve iki taraflı 10 yakınının yer aldığı yeni kaya mezarının bulunması heyecanla karşılandı.

Öte yandan alanda çalışmalarını sürdüren arkeologlar aynı alandaki başka bir kaya mezarında ise taban mozaiğine rastladı. Proje çerçevesinde rastlanan 5'inci mezarda ise Süryanice yazıtlar ve ince işlemeler dikkat çekti.

Uzmanlara göre; Kale Eteği, Kızılkoyun ve Dedeosman Mahallesinde bulunan kaya mezarlarının tümünün gün yüzüne çıkarılması ile mevcut alanın dünyanın en büyük nekropol alanı olabileceğine işaret ediliyor. Tarih turizmine büyük hassasiyet gösteren Büyükşehir Belediyesi de bu doğrultuda bölgedeki çalışmalarını hassasiyetle sürdürüyor. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir