• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Çocuklarına bayramlık elbise alamayan babanın çaresizliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geçiş yaptıktan sonra ilk önce Nusaybin`e yerleşen Suriyeli aile, Nusaybin`de çıkan olayla ve akabinde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte Kızıltepe`ye sığındı.

Bin bir zahmetle geldikleri Kızıltepe`de aylık 350 TL`ye ev kiralayan aile, çocuklarına bayramlık elbise alamamanın hüznünü yaşıyor. Yaşadıkları sıkıntılara rağmen çocuklarını İslami terbiye ile büyütüp dini bilgiler öğreten aile, çocuklarına Yasin-i Şerif-i ezberletiyorlar.

Eşi Sabah Mısri (37), kızları Kevser (21), İham (18), Hibe (11) ve oğulları Muhammed (13), Ahmet (8) Mahmut (7) birlikte yaklaşık 3 ay önce Kızıltepe Koçhisar Mahallesi`nde eski bir evde yerleştiklerini belirten Hasan Ali Mahmud (50), yaşadığı mağduriyeti İLKHA`ya anlattılar.

“Önce savaştan sonra çukurlardan kaçmak zorunda kaldık”

Suriye'de maddi durumunun çok iyi olduğunu anlatan Hasan Ali Mahmud, “Yaklaşık 3 yıl önce Suriye`nin Halep kentinden Nusaybin`e geldik. Halep`te halı dükkânım vardı, evim vardı, maddi durumumuz çok iyiydi. Şimdi dükkânımda evde yerle bir olmuş, Elhamdülillah Allah büyüktür. Nusaybin`e yerleştiğimizde çalışmaya başladım. Tam düzenimizi sağladık olaylar çıktı. 3 aydan fazladır Kızıltepe`ye geldik ve bu evi kiraladık. Evin kirası 350`TL elektrik suyla birlikte yaklaşık 500` TL`yi buluyor. Bende bel fıtığı var, bir ayağım da sürekli şiştiği için çalışamıyorum. Bir kardeşim var oda hem zihinsel engellidir. Her iki gözü görmüyor. Ayağımın ameliyat edilmesi gerekiyor ama maddi imkânsızlıktan dolayı ameliyat olamıyorum.” dedi.

“Çocuklar dün gece ağlaya ağlaya uyudular”

Çocuklarının diğer çocuklar gibi bayram yapamadıklarından yakınan baba Hasan Ali, konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Mübarek Ramazan ayını komşular ve bazı hayırseverlerin getirdikleri yemeklerle idare ettik. Ama çocuklar yoktur nedir bilmiyorlar. Her şeyi istiyor. Çocuklar; ‘Baba bütün çocuklar bayrama çıkıyor oynuyorlar. Bizde onlarla oynamak istiyoruz.` diyorlar. Bayramlık elbise istiyorlar. Bayram günü çocuklar elbisesizdir. Bayram elbisesi alamadığım için dün gece ağlaya, ağlaya uyudular. Çocuklarım diğer çocuklar gibi bayrama çıkmadılar. Bizde çıkmadık, nasıl çıkacağız, bize bayram yok ki… Suriye`de bayram iyiydi.”

“Gelin halimizi görün”

Eşi Sabah Mısri ise “Allah`a çok şükür. Ramazan ayını zar zor geçirdik ama burada perişan olduk. Çocuklarım bayramı yaşayamadı. Çok sıcaktır vantilatör yok soğuk su için buzdolabı çamaşır makinası yok. Hayırseverlere sesleniyorum; gelip halimizi görsünler ve bize yardım etsinler.” dedi.

“Yardım istiyoruz”

Çocukları Ahmet Mahmud de şunları söyledi; “Bayram geldi. Elbiselerimiz yoktur. Diğer çocuklar gibi gezip oynayamadık. Yardım istiyoruz.” (M. Salih Keskin/ Mehmet Aslan – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir