• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
Batman STK'ları bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu ve bileşenleri 20'nin üzerinde STK geleneksel bayramlaşa töreninde bir araya geldi. Batman Öğretmen Evi Düğün Salonunda düzenlenen bayramlaşma törenine platform bileşenleri STK'lar, siyasi parti temsilcileri ve bazı kurumlar katıldı.

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Hamit Ergin, "Ramazan Bayramının ikinci gününde her yıl geleneksel olarak yapmış olduğumuz tüm üyelerimiz ile beraber bir araya gelip bayramlaşmak. Bunun yanında diğer bütün İslami STK’ları ve Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu ile diğer bütün iş kollarını biz burada ağırlıyoruz. Onlarla bayramlaşıyoruz. Programa katılım beklenenden fazla olunca program için belirlenen yere katılımcılar sığmadılar. Ana amacımız bayramlarda bu uygulamayı gelenek haline getirmektir. Gelecekte çerçeveyi daha da geniş tutarak Batmandaki bütün STK'ların bu gibi müstesna günleri bir arada geçirerek, Müslümanların huzur ve felahi için gerçekleştirilecek faaliyetleri buluşturma vesilesi kılmaktır."dedi.

Ramazan Bayramı Batman'a ve İslam âlemine kurtuluşa vesile olmasını dileyen Ergin, devamında şunları söyledi: "Yaptığımız bu uygulamanın diğer bir amacı da daha önceki yıllarda her bir STK'mızın kurum olarak ayrı ayrı mekânlarda program yapmaları hem zaman kaybına neden olması ve hem de ziyaretçiler için meşakkatli bir faaliyet dönüşmesinin önüne geçerek daha çok insanı aynı anada bir araya getirmek ve bu sayede zaman ve mekândan tasarruf etmektir. Hayırlı işlerde hayır vardır. Barış, kardeşlik, esenlik ikliminin yaşandığı mübarek bayramlarımızın coğrafyamızın, İslam âleminin ve tüm insanlık için saadet vesilesi olması dileği ile."

Bayramlaşmada, misafirlere şeker ve gülsuyu ikram edildi. (İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir