• DOLAR 32.585
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2431.06
  • ...
"Çukur siyaseti bayramı halka zehir etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. PKK`lilerce açılan çukur, kurulan barikatlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve akabinde başlatılan operasyondan dolayı ilçeyi terk ederek Kızıltepe ilçesine yerleşen Nusaybinli aileler, muhacir olarak geçirdikleri Ramazan ayının ardından buruk bir şekilde bayrama girdiklerini belirttiler.

Ramazan ayını muhacir ve zor durumda geçirdikleri için bayrama da buruk girdiklerini söyleyen İzzeddin Özsoy, çukur siyasetinden dolayı PKK'ye ve bu konuda önceden tedbir almadığı için devlete tepki gösterdi.

“Silah sevkiyatlarına ve kazılan çukurlara önce göz yumuldu”

Çukur siyasetine destek verenlerin de evleri yıkıldıktan sonra karşı çıktığını vurgulayan İzzeddin Özsoy, sözlerine şöyle devam etti; “Yaklaşık 4 aydan beri Kızıltepe`de kalıyoruz. 20 kişilik bir aileyiz. Buradaki şartlar hiç iyi değil. Ne elektrik ne de su var. Çok sıkıntı çekiyoruz. Nusaybin`de çukurlar kazıldı, silah sevkiyatı yapıldı, devlet de buna göz yumdu. Olaylar başlayınca halkın yüzde 80-90 göç etmek zorunda kaldı. Mardin merkez, Kızıltepe, Midyat, Batman ve İstanbul`a kadar göç edenler oldu. 4 aydır millet perişan... Daha öncede 2-3 defa aralıklarla sokağa çıkma yasağı oldu ama bu sefer yaklaşık 4 aydır devam ediyor. Daha da ne olacağı belli değil. Milletin evi yıkıldı, kendi memleketimizde muhacir olduk. Nusaybin`de ilk önce halkın çoğunluğu çukur siyasetine destek veriyordu ama evleri yıkılınca şimdi karşı çıkıyor. Halk eskisi gibi destek vermiyor. Onlar kendi aralarında savaştı biz perişan olduk. Olan mazlum halka oldu. Halk evinden yurdundan oldu. Kendi memleketinde muhacir oldu.”

“Bayramı buruk bir şekilde geçiriyoruz”

Ramazan ayını muhacir ve zor durumda geçirdikleri için bayrama da buruk girdiklerini söyleyen Özsoy, “Ramazan ayını dışarıda geçirerek bayrama girdik. Herkes bayramı evinde geçirmek ister ama biz Kızıltepe`de kaldık. Bayramı burada geçiriyoruz. İlk defa ailece evimizden uzak bir yerde bayramı buruk bir şekilde geçiriyoruz. Allah hakkımızı bırakmasın.” dedi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir