• DOLAR 32.488
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2480.82
  • ...
Peygamber Sevdalılarından İstanbul`da bayramlaşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği, toplu bayramlaşma programlarının, İstanbul Avrupa yakası ayağı, bayramın 2`nci günü Eyüp`te bulunan Kab bin Malik Camisi'nin yanında, tarihi surların dibinde, büyük bir katılımla gerçekleşti. Bayramlaşma programına yüzlerce peygamber sevdalısı katıldı. İkindi namazı kılındıktan sonra, Selim Sivi Hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başlayan etkinlikte, Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cemal Çınar bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında, cezaevlerinde suçsuz yere tutuklu bulunan Yusufilerin bayramını tebrik eden Çınar, "İslam`ın izzetini, Müslümanların haysiyetini muhafaza etmek için, çok kıt imkanlarla, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, bölgemiz de İslam`a hizmet eden, bütün karanlık güçlerin üzerine çullandıkları ve ömürlerinin en kıymetli ve büyük bir kısmını zindanda geçiren yusufilerin bayramını tebrik ederim.” dedi.

Zindan bahadırları diye isimlendirdiği mahkûmların, tekbirlerle bırakılacakları günlerin gerçek bayram olacağını belirten Çınar, "Kur`an suçundan dolayı muhacerat da olan muhacir rehberlerimizin evlerine döndüğü gün ve ümmetin, yine kıtalara hükmettiği günün, bayramını görmek üzere hepinizin bayramını tebrik ederim.” ifadelerini kullandı.

Musafaha ve tokalaşma saatlerce sürdü

Tatlı, dondurma, çay ve su ikramlarının yapıldığı etkinlikte, ilahi sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirdi. Ardından salavatlar eşliğinde bayramlaşmaya geçildi. Halkalar halinde devam eden musafaha ve tokalaşma saatlerce sürdü. Yüzlerden tebessümün eksik olmadığı etkinlikte, bütün peygamber sevdalıları, yorulmadan tek tek el sıkıp bayramlaşırken, bayram şekeri ve gülsuyu ikramı da yapıldı.

Gelenek haline gelen, toplu bayramlaşmalar

Bayramlaşmanın devam ettiği saatlerde, Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtalan ile bir röportaj gerçekleştirdik. Kutlu Doğum Etkinlikleri gibi geleneksel hale getirdikleri bayramlaşma programlarından memnun olduklarını dile getiren Kurtalan, şunları kaydetti: "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene, üye ve gönüllülerimizi ve halktan kardeşlerimizi buraya topluyoruz. Avrupa yakasında ki bütün kardeşlerimiz, bir araya geldiler. Birlikte çok güzel bir bayram coşkusu ve sevinci yaşıyoruz."

İslam dünyası kan ağlarken, bayram sevinci

Bayramın 3`üncü günü Anadolu yakasında Pendik, Dumankaya camisinin yanında bir bayramlaşma etkinliklerinin daha olacağını belirten Kurtalan, “Burada önemli olan şudur, şu an İslam dünyası kan ağlıyor. Bayramımız her ne kadar hüzün içerisinde geçiyorsa da, inşallah biz bu bayramlarımızın sevincini yaşayacağız. Tüm İslam âleminin buradan tekrardan bayramlarını tebrik ediyorum. Bayramların inşallah hayırlara vesile olmasını rabbimden diliyorum.” duasıyla konuşmasına son verdi.

Bayramlaşma etkinliği Abdülbari Çelik Hocanın yaptığı duayla sona erdi.

(Mehmet Tahir Özsoy-İLKHA) 


























































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir