• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Oğullarından uzak 50`nci bayram
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Düzova Mahallesi'nde ikamet eden Zengin ailesi, Ergenekon ve Balyoz gibi davalardan nice sanıkların tahliye edildiğini, ancak kendi çocukları ve onun gibi aynı şekilde İslami kimliklerinden dolayı yargılanan mahkûmların hala cezaevinde olduğunu söylediler.

Bu Ramazan Bayramı'yla birlikte oğlunun 50 bayramdır cezaevinde olduğunu söyleyen Baba Molla Hamdin Zengin, "50 bayram oldu evde onu görmüyoruz, önümüzdeki 9'uncu aya girdiğimizde 25 senesi olacak 50 bayram oldu onu görmeyeli. Arada bazen görüşe gidiyoruz o da bir saattir. Bir saat içinde birbirimizden bir şey anlatamıyoruz." dedi.

"Oğlum İslami kimliğinden dolayı tutuklanmıştır"

Oğullarının İslami yaşantısından ve kimliğinden dolayı tutuklandığını belirten Baba Hamdin, "Benim oğlum ne bir askere nede emniyete silah çekmiştir ve kimseye zararı olmamıştır. Oğlum sadece İslami kimliğinden dolayı tutuklanmıştır. O İslam`a karşı olanlarla mücadele etmiştir. Allah yardımcısı olsun. Allah bizim ve tüm Müslümanların günahlarını afetsin. Bu mübarek bayramda başka diyecek bir şey bulamıyorum."  ifadesini kullandı.

"Ergenekon ve darbeciler bırakıldı"

Başbakanın Müslümanlara karşı olmaması gerektiğini belirten Zengin, "Yeniden yargılanmasını istiyoruz. Başbakan herhalde buna karşı değildir. Müslümanlara karşı olmaması lazım. Ergenekon ve darbeciler bırakıldı. Mazlum insanların içerde bırakılarak adalet nasıl sağlanacak. Suçsuz yere yatan oğlumun bırakılmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

"Şükürler olsun oğlum kötü bir suç işlememiş"

Oğullarının herhangi bir suç işlemediğini bundan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Anne Fatma Zengin, “Ne kadar tutuklu mahkûm varsa Allah onlara rahmette gelir inşallah. Hükümetten isteğimiz onları serbest bıraksın, onların suçları yoktur. Görüşe gittiğimizde o evi soruyor bizde onu soruyoruz. Oğlum suçsuz bir şeklide cezaevinde hapisse hapis baş göz üstüne. Onunda ekmeği, oradadır ne yapalım. Şükürler olsun kötü bir suç işlememiş." diye konuştu. (İlyas Tunç-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir