• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
"Fitne bitecek Müslümanlar kardeşlik ruhunu yakalayacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu her bayram geleneksel haline getirdiği bayramlaşma programına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, İslam coğrafyasında fitnenin biteceğini, Müslümanların bir arada yaşacağını ve ümit var olduğunu belirtti.

Müslümanlar olarak Ramazan Bayramı'nı buruk yaşandığını ifade eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, emperyalist güçler tarafından İslam coğrafyasının hemen her yerinde fitne kazanının kaynadığına dikkat çekti.

“Emperyalistlerin, fitne ve fesattı ile Müslümanların camileri bombalanıyor”

Yılmaz,Emperyalist güçlerin fitne ve fesattı ile Müslümanların camileri bombalanıyor. Müslümanlar birbirine düşman edilmiş, gruplara, mezheplere, meşreplere, fıkralara ve hiziplere ayrılmıştır. Bu ayrılık içerisinde birbirinin kanını dökecek duruma getirilmiştir. Acı tabloyu daha geçen gün Irak`ta 200`e yakın insanın kaybıyla katliamla karşılaştık yine Medine`de patlayan bombalar ve birileri özelikle Ramazan'ı bayramı Müslümanlara zehir etmek istiyor. Ramazan ve bayram sevincimize olumsuz bir şekilde birileri bu sevinci yaşamamız için elinden geleni yapıyor.” dedi

Peygamber Sevdalıların yapmış olduğu bu etkinlik gerçekten birlik, beraberlik ve vahdet ruhunu ortaya çıkaran etkinlik olduğunu söyleyen Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

 “Bakıyorum farklı STK`lardan birçok insan bir araya gelmiş Diyarbakır gibi bir yerde. Diyarbakır daha düne kadar bombalarla patlayıcılarla şehrin harabe hali ile anılan ve insanların birbiri ile düşman edildiği bir yerde bir şehirde bu manzara takdire şayandır. Peygamber sevdalıları platformuna teşekkür ederim. Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde bayramı idrak edip vahdet ruhunu yakalayabilmesi gerekir bizim en çok muhtaç olduğumuz durumdur.”

Birilerinin bombalarla katliamlarla Müslümanların bayramını idrak etmemesi için elinden geleni yaptığını belirten Yılmaz, “Bazı örgütler camileri bombalayarak bu bayram sevincine gölge düşürmek isterken, kimi örgütlerde vatandaşın geçtiği yollara mayınlar döşemekte veya şehirlerimizin yakılıp yıkılmasına sebebiyet vererek veya kendilerinin sebep oldukları bu yıkım bu yaşanılan acıların fırsat bilerek Müslümanların bayramını kara bayram ilan etme noktasına geliyor.” dedi

“Bayram Müslüman`ım diyen herkesindir”

Yılmaz,  “STK'sı, partisi, grubu, meşrebi mezhebi ne olursa olsun özelikle bu günlerde vahdet birlik içerisinde olunmalıdır ve bunu herkese gösterilmesi gerekir bütün bu acılara rağmen İslam coğrafyasında yaşanan bu fitne ortamına rağmen ben ümit varım. Bu fitne bitecek Müslümanlar o kardeşlik ruhunu yakalayacak birlik beraberlik içinde bunu yakalayacak hep beraber kardeşçe yaşamın yollarını bulacak bayramını da ramazanı da orucunu da hep beraber sevinçle karşılayacağı güne gelecektir.” ifadelerini kullandı

“Halkımız emperyalistlerin İslam coğrafyasındaki oyununu görmelidir”

Son olarak Müslümanların emperyalistlerin İslam coğrafyasındaki oyununu görmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Bu coğrafya da bir fitne, fesat varsa, Müslümanlar birbirine Kürt, Türk, Arap, Laz, diye veya Şii, Sünni birbirine düşman edilmek isteniliyorsa sen şu şehirlisin ben bu şehirliyim diye bir ayrım yapılmak isteniliyorsa bu bütün olumsuzlukların sebebine baktığımız da emperyalist batı vardır. Halkımız bu konuda uyanık olması lazım.  Emperyalist İslam coğrafyasındaki oyununu görmelidir. Müslümanların bize düşman etmenin yollarını aradıklarını bilinmelidir. Fesat tohumunu görebilmeli hem de bunların bu oyununa alet olan taşeronları kişileri şahısları tanımalıdır. Toplumun maslahatına, bu toplumun iyiliğine, Müslümanların geleceğine, onların hayrına çalışan, topluma faydası olan kişilere, kurumları onları örnek almalı ve diğer kurum kişileri ise beğenmemelidir.”  şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel- İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir