• DOLAR 32.562
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2426.32
  • ...
Diyarbakır Peygamber Sevdalıları bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleriyle adından söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır`da düzenlediği bayramlaşma programına halk yoğun ilgi gösterdi.

Yenişehir ilçesi Sümer Park alanında düzenlenen program, Kur'an`ı Kerim tilavetiyle başladı.

Katılımcıların salâvat ve tekbirlerle bayramlaştığı programa, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Vedat Turgut, Mehmet Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Abdussamet Yalçın, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, platform yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile üye ve gönüllüleri katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Ramazan ayının hikmetine değinerek gerçek bir kul olmak için Allah`a verilen sözlere sadık kalınması gerektiğine dikkat çekti.

Ramazan ayının feyzinden kazanılanların heba edilmemesi gerektiğini söyleyen Ünsal, “Gelin Kur`an`ın mesajlarına kulak verelim, Kur`an`a sımsıkı sarılalım, Kur`an`a sarılanların Allah katında yüceldiğini izzet bulduğuna defalarca şahit olmuşuz. Allah`ın izniyle bizlerde Müslümanlar olarak Kur`an`a sarılırsak Kur`an ile amel edersek Allah katında yücelir ve Allah`ın izniyle izzet bulacağız. Gelin Kur`anlarımızı bir kez daha baş tacı edelim, raflarda kalmasın ve kılıflardan çıkartalım. Başta bizler ve çocuklarımız Kur`an öğrenmeleri için camilere gönderelim. Bu vesileyle camileriniz neşe bulsun ve evlerimizde nurlansın." diyerek Kur'an'ın mesajının anlaşılması gerektiğini söyledi.

Ramazan ayını hakkıyla eda edenler için bayramın gerçek bir bayram olduğunu belirten Ünsal, "Aziz ve kıymetli Müslümanlar Ramazan ayından Ramazan ayına, bayramdan bayrama bir Müslümanlık hiç şüphesiz eksiktir. Ramazan ayını hakkıyla geçirmişsek o zaman bizim için bayramdır. Saydığımız güzel hasletleri hem Ramazan`da hem de sonrasında yerine getirirsek bizim için o zaman bayramdır. Peygamber Efendimiz bayram günlerini tarif ederken bayramı yeme içme ve sevinç günleri olarak belirtmiştir.  Kıymetli Müslümanlar bu sevinci yaşarken şükür edeceğiz. İnşallah burada söylediklerimiz ve daha nice güzel hasletleri bir Müslüman da olursa onun için her zaman bayramdır.” dedi. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA) 




























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir