• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
`Bayram cezaevlerindeki Müslümanların kurtuluşuna vesile olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından Ulu Cami`de halkın yoğun bir katılımıyla gerçekleştirilen bayramlaşma merasimine katılan siyasiler, STK yetkilileri ve vatandaşlar bayram duygularını İLKHA ile paylaştı.

Türkiye ve Mısır zindanlarında haksız yere cezaevlerinde olan Müslümanların olduğunu hatırlatan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Gaziantep halkının ve tüm İslam âleminin bayramını tebrik etti.

Ramazan Bayramı'nın özelde Gaziantep halkına ve genelde de tüm İslam âleminin içinde olduğu kaotik ortamdan kurtulmasını temenni eden Erat, “Ramazan Bayramı'nın ırkçılıktan ve mezhepçilikten arınıp İslam kardeşliği çerçevesinde bir araya gelmesini yüce rabbimden diliyorum. Bu manada gerek Türkiye`de olsun gerek Mısır`da olsun ve gerek diğer İslam ülkelerinde olsun medreseyi Yusufiye`de mazlum Müslümanlar var. Özelde onlarında bayramını tebrik ediyorum. Gaziantep halkımızın ve tüm İslam âleminin bayramı mübarek olsun.” dedi.

"Yıllardır haksız yere zindanlarda olan kardeşlerimiz var"

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, Ramazan Bayramı'nın İslam âlemi ve haksız yere cezaevlerinde olan Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

Özaslan, “Başta bütün İslam âleminin bayramının mübarek olmasını ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyorum. İslam âlemi gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Bununla beraber yıllardır haksız yere zindanlarda olan kardeşlerimiz var. Bu bayramın özellikle onların kurtuluşuna vesile olmasını Allah`tan temin ediyoruz. İslam âlemi bugün zor günler geçiriyor. Dünyanın birçok yerinde insanlar katlediliyor. Özellikle komşumuz Suriye başta olmak üzere insanlar öldürülüyor. Bu bayramın onlarında kurtuluşuna vesile olmasını ve İslam âleminin ve Müslümanların tekrar özüne dönmesini Allah`tan niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Babalarına ve evlatlarına hasret olan Müslümanları nedense kimse görmüyor"

Filistin`de, Mısır`da ve Suriye`de her tarafta Müslümanlar kan revan içerisinde olduğunu belirten Eyüp Koçyiğit de, “Bugün İslam âlemi bayramı huzur ve mutluluk içerisinde geçiriyor. Ama biz ve bizim gibi düşünenler, bayramı buruk bir şekilde geçiriyor. Çünkü bayram yalnızca bizlere değil, bayram tüm İslam âleminin bayramıdır.” dedi.

Türkiye`de yıllardır annelerine, babalarına ve evlatlarından uzak Müslümanların bayramı zindanlarda geçirdiğini hatırlatan Koçyiğit, şöyle konuştu:

“Türkiye`de ise kendi öz evlatlarımız ve birer pırıl pırıl olan ağabey ve kardeşlerimiz camilerde yapmış oldukları Kur`an derslerinden dolayı yıllardır yaklaşık 20-25 senedir cezaevlerinde olan ağabey ve kardeşlerimiz var. Bunları neden insanlarımız ve devlet görmüyor? Yıllardan beri annelerine, babalarına ve evlatlarına hasret olan Müslümanları nedense kimse görmüyor. O yüzden bu bayramı tüm Müslümanlara ve Yusufi ağabeylerimize hayırlara vesile olmasını diliyoruz. İnşallah bu manada en kısa zamanda değerli ağabeylerimizi aramızda görmek isteriz.”

"Bayramı yaşayamayan kardeşlerimiz var"

Ramazan Bayramı'nın Türkiye ve dünya Müslümanlarının arasında beraberliğe ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Ömer Naimoğlu da, “İslam âleminin, Müslümanların ve tüm kardeşlerimizin bayramlarını en içten dileklerimle kutlarım. İnşallah biz bayramı en güzel şekilde geçirebilmeyi temenni ediyoruz. Fakat bizimde bazı sorun ve sıkıntılarımız var. Biliyoruz ki, biz bir yandan bayramı en güzel şekilde yaşarken, bayramı yaşayamayan kardeşlerimiz var. Onlarında tez zamanda biz gibi bayram sevincini yaşamalarını diliyoruz.” temennisinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir