• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
israil Takımına Gazze Protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kayseri`de Avrupa Kadınlar Kupası yarı finalinde Kaskispor ile Elitzur bayan basketbol takımı arasındaki karşılaşma öncesinde bir grup İsrail’i protesto etti. Maçın oynanacağı Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik bir grup, İsrail aleyhine sloganlar attı. Grup, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyı kınadı.
 
Maç öncesinde ellerindeki Türk ve Filistin bayrakları ile karşılaşmanın yapılacağı Kadir Has Kongre ve Spor Salonu önünde toplanan kalabalık, İsrail aleyhine sloganlar attı. Salonun karşısında `Gönüllü Kültür Teşekkülleri` tarafından oluşturulan platforma İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıda hayatlarını kaybedenlerin fotoğrafları asıldı.
 
İsrail takımının yoğun güvenlik önlemleri giriş yaptığı salonun uzağında tutulan kalabalık, ellerindeki Türkiye ve Filistin bayraklarıyla `İnsanlığın kurtulması için kahrolsun İsrail`, `Bebek katili olduğu için kahrolsun İsrail`, `Filistin için kahrolsun İsrail`, `9 şehit için kahrolsun İsrail`, `Ümmedin iftiharı Furkan Doğan için kahrolsun İsrail`, şeklinde sloganlar attı.
 
Daha sonra Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan bir basın açıklaması Kalkan, iki ay önce İsrail’in başka bir takımı ile oynanan maçta niyetleri İsrail’i protesto etmek olan ve spora yakışmayacak herhangi bir harekette bulunmayan gençler hakkında dava açıldığını hatırlattı.
 
Kalkan, açılan davanın, sadece tepkilerini ortaya koyan ve insanlara zarar verme gibi düşüncesi olmayan gençler için olumlu sonuçlanmasını beklediklerini anlattı.
 
Grup, yapılan duaların ardından dağıldı.
 
Öte yandan maçın başlamasının ardından tribünde bir genç Filistin bayrağı açtı. Herhangi bir tezahüratta bulunmayan genç, polis tarafından salon dışına çıkarılarak emniyete götürüldü.

30 kişi İsrail`e hakaretten yargılanıyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir