• DOLAR 32.516
  • EURO 34.591
  • ALTIN 2498.764
  • ...
Erdoğan NATO Zirvesi`ne katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Polonya'nın başkenti Varşova`da 8-9 Temmuz'da düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi`ne katılacağı belirtildi.

Açıklama şöyle:

"Zirvede, ittifak liderlerinin, NATO'nun değişen güvenlik ortamına uyarlanmasını teminen Galler Zirvesi`nde aldıkları kararların uygulamasını gözden geçirmeleri, caydırıcılığı ve kollektif savunmayı pekiştirecek ilave tedbirlere onay vermeleri beklenmektedir.

Müttefik liderler ayrıca, Afganistan`daki Kararlı Destek Misyonu`na katkıda bulunan NATO dışı ülkelerin liderleri ve ilgili uluslararası kuruluşların temsilcileri ile birlikte düzenlenecek bir oturumda, söz konusu misyonun çalışmalarını gözden geçirecekler; bu vesileyle, Afgan Ulusal Savunma ve Güvenlik Güçleri'nin 2018-2020 döneminde mâli açıdan desteklenmesine yönelik ilave taahhütte bulunacaklardır.

Devlet ve hükümet başkanları seviyesindeki NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısında ise, Minsk anlaşmalarının uygulanması dâhil, Ukrayna`daki durum gözden geçirilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, zirve esnasında yabancı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri de öngörülmektedir.

Ülkemiz, Varşova Zirvesi'nde, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık`ın da yer alacağı bir heyetle temsil edilecektir."

Kaynak: Al Jazeera

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir