• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bayramda misafirlerinize sigara ikram etmeyin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, bayramlarda misafirlere sigara ikram edilmesi geleneğine tepki göstererek, bu adet ve gelenekten vazgeçilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bayramlarda misafirlere sigara ikram edilmesi geleneği hakkında değerlendirmelerde bulunan Öger, sigaranın sağlığa zararlı olduğunun dünya genelinde bilinirken böyle mübarek bir günde sigara ikram etmenin iyi olmayan ve terk edilmesi gereken bir davranış olduğunu söyledi.

Sigara ikram etme geleneğinin topluma vereceği zararları olduğuna dikkat çeken Öger, “Mesela çocuklara sigara teklif ettiğinizde çocuğun kafasında ‘Eğer sigara kötüyse böyle mübarek bir günde neden ikram edilsin` gibi bir algı oluşur. Dolayısıyla çocuğun kendisinde sigara güzel bir şeymiş gibi bir kanaat oluşur.” ifadelerini kullandı.

İslam`da kötü bir fiile göz yummanın, tavsiye etmenin o kötü fiile ortak olmak olduğuna vurgu yapan Öger, sigara ve alkolden muhakkak uzak durulması gerektiğini belirtti.

Bayramlarda sigara ikramının yanında kola gibi içeceklerden de uzak durulması gerektiğini söyleyen Öger şu ifadeleri kullandı: “Tıp literatürü kolanın bağımlılık yaptığını ve sağlığa ciddi zarar verdiğini söylüyor. Mümkün derecede sigara ve koladan uzak durmak lazım.”(M. Hüseyin Temel – İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir