• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
`28 Şubat`ın da Hesabı Günün Birinde Sorulacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ak Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Çelik gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP lideri hakkındaki fezlekeyle ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, mevcut yargılamaları kendilerinin yapmadığını söyledi. Yargılamaların adaletin görevi olduğunu belirterek, 28 Şubat ve 27 Nisan bildirisinin de hesabı günün birinde sorulacağını söyledi.
 
AK Parti Genel Merkezi`nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan, Çelik, bir gazetecinin "Başbuğ`un tutuklanmasıyla ilgili davaya parti olarak siz de dâhilsiniz. Sizce Başbuğ Yüce Divan`da mı yoksa özel yetkili mahkemede mi yargılanmalı?" yönündeki sorusuna Çelik cevap olarak şu değerlendirmelerde bulundu:"Başbuğ`un işlediği suçun askeri bir suç olmadığını bu nedenle Yüce Divan`da yargılanmasının doğru olmayacağını dile getirdi. Bakan Çelik, "Andıç hazırlamak 42 adet internet sitesi oluşturup kirli propaganda yapmak ve yaptırmak bu haberlerle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı parti kapatma davası açacak. Mesleki suç diyeceksiniz. Darbeye teşebbüs etmek zemin hazırlamak meşru hükümeti iskat ve ilga ile ortadan kaldırmaya çalışmak bunun neresi askeri suç mesleki suç. Mesleki suçla ilgili Yüce Divana gidersiniz bu bir askeri suç değil. Sivil mahkemelerde yargılanırsınız doğru olan budur." dedi.
 
Hukukçu olmadığını okuduklarından Başbuğ`un yargılanması gerektiği yere ilişkin anladığının bu olduğunu ifade eden Çelik, "Bu konuyla ilgili dosya hazırlayan savcılar sizden bizden daha fazla olaya vakıftır. Tutuklu mu tutuksuz mu yargılansın. Yüce Divan mı özel yetkili mahkemede yargılanmalıdır. Bunu hâkimler savcılar daha iyi bilir. Takım tutar gibi olunca işin içinden çıkamıyoruz. Ben Bağbuğ`un Yüce Divanda değil şu anda yargılandığı yerde yargılanması gerektiğini düşünüyorum." açıklamasında bulundu
 
Çelik başka bir gazetecinin AK Parti`nin 27 Nisan e-muhtırasına dönük şikâyette bulunup bulunmayacağını dair sorusuna, "27 Nisan e-muhtırası ayan beyan internette yayınlanan bir şey. 12 Eylül`cülerin yargılanması sadece Ahmetin Mehmetin müracaatıyla başlamış bir şey değil. Ortada meydanda her şey buyrun yapılsın. Türkiye adım adım arınma ve tam demokrasiye geçiş yaşıyor. Andıç davalarının birinde müdahil konumundayım. Avukatım süreci takip ediyor. Bunların hepsine günün birinde sıra gelecektir." karşılığını verdi.
 
İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir