• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
Vali Işın'dan, Sırrı Sakık'a tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde "Gönül Köprüsü" kapsamında Ağrı'ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve 189 kişilik ekibin Patnos ilçesi ile Dedeli Belediyelerini kardeş belediye olarak ilan edilmesi nedeni ile yapılan ziyarete ve oluşturulan projelere sosyal medya hesabı üzerinden 'Sömürge usulü' tabirini kullanan DBP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'a Ağrı Valisi Musa Işın,  bu ifadelerin çok çirkin olduğunu belirterek, sert tepki gösterdi.  

Vali  Işın, kurum amirleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlarla gerçekleştirilen bayramlaşmanın ardından konu hakkında bir açıklama yaptı.

Vali Işın açıklamasında,  Sırrı Sakık'ın Ağrı'da kalıp hizmet etmesi gerektiğini ifade ederek halkın huzur ve hizmet beklediğinin altını çizdi.

78 milyonun kardeş olduğunu, kardeşlikten zarar gelmediğini sözlerine ekleyen Vali Işın, şunları söyledi:

"Malumunuz Antalya ile Ağrı şehri kardeşlik havası içinde Ramazan’ı geçirdiler. Antalya Belediyesi ile Patnos ve Dedeli belediyeleri kardeş belediye seçilmişlerdir. İlimizle de münasebetleri yine Ramazan’ın vermiş olduğu feyiz ve bereketle geçmesi tertiplenmiştir. Ancak buda sayın belediye başkanı tarafından çok çirkin bir şekilde kamuoyuna yansıtılmıştır. Ağrı halkı ne valinin ne de belediye başkanının tasallutundadır. Ağrı halkı hür ve özgürdür. Kendi hür, özgür iradesi ile kiminle kardeşlik kuracağına kendileri karar verirler. Sadece Antalya değil 81 vilayet 78 milyon bu ülkede kardeştir. Kardeşliğin bazı insanlarda alerji yarattığını biliyoruz. Herkes istiyor ki ben ve belediye başkanı ve 78 milyon insan kardeşlikten bahsetsin. Kardeşlikten zarar gelmez."

Açıklamasında PKK'nin 32 yıldır Kürt halkını sömürdüğünü ve devletin yapmak istediği yatırımları engellemeye çalıştığını vurgulayan Vali Işın, Sırrı Sakık'tan PKK'nin sömürüsüne karşı durmasını istedi.

Vali  Işın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ağrı halkı kadirşinastır, Antalyalı misafirlerini çok güzel bir şekilde ağırlamıştır, onlar çok güzel bir şekilde buraya gelmiştir, inşallah biz de Antalya'ya gideceğiz.  Bundan kimsenin gocunmaması gerekir. Bir diğer husus, Ağrı halkı sömürge demek, yer altı ve yer üstü zenginliklerini alarak o insanlara yedirmemek manasına gelir. Antalya buradan bir şey götürmemiştir buraya getirmiştir. Ramazan’ın vermiş olduğu kardeşlik ve yardımlaşma duyguları içerisinde Antalya halkı ve belediyesi buraya yardım elini uzatarak insanlarımıza yardım etmiştir. Tıpkı buranın da başka illere yapmış oldukları yardımlar gibi. Gerek bayram öncesi ve bayram esnasında kadirşinas Ağrı halkı başka illere yardım etmiştir. Buna sömürgecilikle bakmak son derece çirkin ve yanlış bir düşüncedir. Eğer sömürgecilikten bahsedilecekse PKK terör örgütü 32 yıldır Kürtleri sömürmektedir. PKK, esnafı haraca bağlayarak, insanların çocuklarını dağa götürüp öldürerek, buraya yapılacak yatırımları engelleyerek, vatandaşlarımızın araçlarını yakıp yollarını keserek sömürmektedir. Sayın Belediye Başkanımıza sesleniyorum, PKK şu anda Doğubayazıt esnafından haraç istemektedir. Bu bir sömürgedir, kendisi çıksın buna karşı dursun. Ayrıca her yıl ortalama Hükümet Ağrı'ya 700 milyon TL yatırım yapmaktadır. Devletin buradan topladığı vergi 120 milyon TL'dir. Bu da daha çok memur, işçi, esnafımızdan alınan vergilerdir. Dolayısıyla olaya bu yönde bakmak lazım."

Ağrı halkının huzur ve hizmet beklediğini belirten Vali Işın, "Ağrı halkı hem validen ve hem de belediye başkanından hizmet, huzur beklemektedir. Huzuru bozanlara da hem belediye başkanı ve hem de vali karşı çıkacaktır. Belediye başkanımızdan Ağrı'nın huzurunu bozanlara karşı çıkmasını istiyorum. PKK terör örgütünden başka da huzurumuzu bozan başkası değildir. Ağrı halkı huzur ve barış içerisinde yaşamaktadır, yaşamak istemektedir. Hiçbir şekilde kendisini huzursuz etmeye rıza göstermemektedir.  Bize düşen budur." ifadelerini kullandı.

“Biz belediye bakanımızı burada görmek isteriz”

Ağrı Belediye Başkanının ilde kalıp hizmet etmesi gerektiğini  söyleyen Vali  Işın konuşmasının sonunda,  "Ayrıca sayın belediye başkanı burada değildi ki Antalya belediye başkanı kendisini ziyaret etsin. Biz belediye başkanımızı burada görmek isteriz ve Ağrı'da oturmasını isteriz. Buraya hizmet etmesini isteriz. Ağrı halkı hem benden hem belediye başkanından Ağrı'da oturmasını ve Ağrı halkına layık olduğu şekilde hizmet etmesini istemektir. Çok farklı ve can alıcı, yakıcı şeyler de söyleyebilirim, lafı gediğine sokmayı da çok iyi bilirim ama ben sadece huzurdan yana olduğum için fazla bir şey söylemek istemiyorum."

DBP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ise gerçekleştirilen proje hakkında, "Sayın Türel de, tıpkı benim gibi 2014 yerel seçimlerinde parlamentodan belediye başkanlığına seçildi. Üstelik biz Ağrı'da onlarca itiraz sonucu iki kez seçildik. Onlar ne kadar halkın temsilcisi ise, biz de o kadar halkın temsilcisiyiz. Dolayısıyla bizi yok sayarak kurulan 'kardeşlik' aslında Ağrı halkını yok saymaktır. Üstelik kardeşlik bağı, aynı ülkenin iki vilayeti olmasına rağmen bir uzak sömürgeye havadan gıda yardımı yapılıyormuş gibi birkaç koli erzak ve iftar çadırı kurulmasıyla sağlanamaz. Belli ki Sayın Türel ve Sayın Ağrı Valisi, Ağrı halkı ile değil, kendi aralarında bir kardeşlik köprüsü kurmayı tercih etmişler."  diyerek tepki göstermiş,   Antalya'nın 'Kardeş İl' olmasına 'Sömürge Usulü' diyerek karşı çıkmıştı. (Hamdi Savcı - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir