• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
`Hızlı tren rotayı GAP`a çevirdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasından (ŞUTSO) yapılan yazılı açıklamada, Oda tarafından ilgili kurumlara yapılan ``hızlı tren talebi``ne cevap geldiği duyuruldu.
 
Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Mehmet Turşak, imzasıyla ŞUTSO`ya gönderildiği belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi:
 
``Şanlıurfa iline yönelik hızlı tren talebinizi bildirdiğiniz yazınız kuruluşumuzca incelenmiştir. Güneydoğu Anadolu Projesi`nin önemli merkezlerinden olan Şanlıurfa`ya yönelik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce `Diyarbakır - Şanlıurfa Yüksek Hızlı Tren Projesi` konusunda gerekli çalışmalar başlatılmış bulunmaktadır. Söz konusu proje kapsamında Şanlıurfa, Diyarbakır üzerinden Malatya, Sivas ve Ankara`ya, Yüksek Hızlı Tren hatlarıyla bağlanmış olacaktır. Kuruluşumuzca yürütülen ve Şanlıurfa`yı ana demiryolu ağına bağlayacak `Mürşitpınar - Suruç - Şanlıurfa Yeni Demiryolu Projesi de 2011 Yatırım Programına alınmış olup, uygulama projesi çalışmaları devam etmektedir. İşletme hızı 160 km/saat olarak dizayn edilmekte olan proje tamamlandığında, Şanlıurfa`nın Gaziantep üzerinden Adana`ya erişimi de hızlandırılacaktır.``
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir