• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Başbakan Yıldırım`dan düşen helikopter ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım, Giresun'un Yağlıdere ilçesinde askeri helikopterin düşmesine ilişkin, "Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor." dedi.

Başbakan Yıldırım, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından, Giresun'un Yağlıdere ilçesine bağlı Tohumlu Köyü kırsalında askeri helikopterin düşmesine ilişkin, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Toplam 15 kişi"

Helikopterde bulunan askeri personel ve eşlerinin bölgedeki bir karakola bayram programı için gittiğini aktaran Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Jandarma Bölge Komutanı, Tohumlu bölgesindeki bir karakola bayram programına gidiyor, yanında Kurmay Başkanı, diğer arkadaşlar, eşleri toplam 15 kişi, Giresun'a dönüş yolunda takriben 40 kilometre kala henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde helikopter kaza kırıma uğruyor. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor, net bilgiler elimizde yok, yaralılar var, vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz."

"Yaralı olarak kurtulanlar var"

Gazetecilerin "Kaç yaralı var" sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, "Şimdi sayılar teyide muhtaç olduğu için şu anda söylememiz doğru olmaz, ama kurtulanlar var, yaralı olarak, kurtulamayanlar var, erişimde sorun var, civardaki köylüler çok ciddi katkı sağlıyorlar. Ambulansın gidebildiği yere kadar gidiyor, oradan tahliyeler yapılıyor. Şehitlerimiz var, yaralılar da var, sayı vermek şu anda yanlış olur, ziyaret dönüşünde oluyor." yanıtını verdi.

"İlk bilgi görüşle ilgili bir problem"

Başbakan Yıldırım, kendilerine gelen ilk bilginin hava muhalefetine ilişkin olduğunu belirterek, "Görüşle ilgili bir problem olduğu yönünde, dolayısıyla enkaz çalışmaları yaralılar ve ölüler alındıktan sonra, kazanın sebebi etraflıca araştırılacak. Bölgeye ulaşıldı, yaralılar hastaneye götürülüyor, 5 ya da daha fazla yaralı olabilir." dedi.

"Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun yaralı olduğu bilgisi var"

Gazetecilerin ilk gelen bilgilere göre, olayın terör saldırısı olmadığı yönündeki sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Öyle bir ihtimal gözükmüyor, tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor, Genelkurmay Başkanımız'la görüştüm, Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli ile görüştüm, Vali ve Başbakan Yardımcısı olay yerindeler, şu anda verebileceğimiz bilgiler bu, başımız sağ olsun."

Başbakan Yıldırım, Giresun'da düşen askeri helikopterde bulunan Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun şehit olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise "Yaralı olduğu şekilde bilgi var." yanıtını verdi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir