• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Çocukların dilinden bayram
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı’nın heyecanını yaşayan Diyarbakırlı çocuklar, kapı kapı dolaşarak şşeker toplayıp sevinçlerini paylaşıyorlar.

Sokaklarda renkli görüntüler oluşturan çocuklar, bayram dolayısıyla yetim, öksüz ve Suriyeli çocukların da unutulmaması gerektiği dile getirdiler.

Mutlulukları yüzlerinde okunan çocuklardan Özlem Erdoğan, bayramın çok güzel olduğunu ve nenesini ziyaret ederek elini öptüğünü söyledi.

“Suriyeli çocukların ve ailelerinin de bayramını kutluyorum”

Bayram dolayısıyla ailesinin kendisine yeni elbiseler aldığını ifade eden Erdoğan, “Bu bayram çok güzel geçiyor. Ramazan ayını bitirdik ve bayramı kutluyoruz. Ben bugün çok sevinçliyim ve çok eğlendim. Sabah erkenden kalkarak büyüklerimin bayramını kutladım. Şimdi de şeker topluyorum. Benim gibi olmayan Suriyeli çocukların ve ailelerinin de bayramını kutluyorum.” dedi.

Bayramlarda yetim ve öksüzlerin sevindirilmesi gerektiğini söyleyen Muhammed Şeyhmus Arınç ise sabah erkenden kalkarak büyüklerinin bayramını kutladığını ve ardından namaz kılıp mezarlık ziyaretine çıktığını dile getirdi.

Bayramda yetimleri unutmamalıyız

Bayramların çok güzel olduğunu söyleyen Bünyamin Erdoğan ise şöyle konuştu: “Ailem bana elbise aldı. Sabah erkenden annem ve babamla bayramlaşarak akraba ve mezarlık ziyaretine gittik. Bayram çok güzel ama bayramı bizim gibi geçiremeyen yetimler var, onları da unutmamalıyız.” (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir