• DOLAR 32.519
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2427.769
  • ...
Kahta'da Bayram sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı Ramazan'a veda ederken bayram sabahının ilk saatlerinde camilere akın eden vatandaşlar, bayramı namazını kılıp, Müslümanlar için dua ettiler.

Kahta’nın tarihi camilerinden Celaleddin Merkez Camisi’ne bayram namazını kılmak için gelen vatandaşlar, vaaz dinledikten sonra namaz için saf tuttular. Huşu içerisinde kılınan bayram namazının ardından minbere çıkan imam, hutbesinde Ramazan ayında yapılan amel ve davranışların bundan sonra da yapılmasını istedi.

Hutbesinin devamında "Birlik ve beraberliğimizi biz sağlamalıyız. Amellerimiz ile Rabbimizin huzuruna çıkacağız. Rabbim bizleri razı olduğu kullarından eylesin inşallah." dedi.

Hutbe ve teşrik tekbirleri bittikten sonra, ellerini semaya açan Müslümanlar, af ve mağfirette bulunurken Müslümanların vahdeti için de dualarda bulundular.

Ramazan bayramı hakkında duygularını paylaşan cemaat, Ramazan bayramının tüm İslam âlemin, özellikle İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşının son bulması dileğinde bulundu.

Mezarlık ziyaretleri yapıldı

Cami'den çıkan cemaat daha sonra mezarlık ziyaretinde bulunmak üzere Yeni Mahalle Mezarlığına gitti. Mezarlıklarda yasin-i şerifler okundu, hatimler yapıldı ve bayramlaşmalar oldu. Şeker toplayan çocuklara şekerler dağıtıldı. (Ömer Faruk Aydın - İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir