• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
PKK bombasıyla katedilen Fırat Simpil mezarı başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan'da 30 Ağustos 2015 tarihinde PKK'nin yola döşediği mayının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Fırat Simpil`in ailesi ve arkadaşları kabrini ziyaret etti.

Ziyarette Fırat`ın kabrinde dua eden yakınları İLKHA`ya açıklamalarda bulundu. Yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu belirten Simpil ailesi, Fırat'ı çok özlediklerini ve acısının hâlâ ilk günkü gibi taze olduğunu söylediler.

“Dünya var oldukça Fırat'ın acısı yüreğimizden çıkmayacak”

Fırat'ın arkadaşlarını gördüğünde oğlunu hatırlayıp gözyaşlarına boğulduğunu söyleyen acılı anne Kadriye Hanım, "Fırat çok halim selim bir çocuktu. Kendi halinde kimseye zararı olmayan biriydi. Giden geri gelmiyor. Allah oğlumun hakkını bırakmasın. Bayramda Fırat'ın arkadaşları gezecek bende oturup ağlayacağım. Bizim bayramımız yok artık. Dünya var oldukça Fırat'ın acısı yüreğimizden çıkmayacak. Bir yılı bitti nerdeyse ama acısı hala dün gibi yüreğimizde, Allah hakkını bırakmasın." diye konuştu.

Kardeşi Fırat'ı anlatırken gözyaşlarına boğulan ağabey Murat Simpil ise Fırat`ın küçük yaşta olmasına rağmen Ramazan ayında oruçlarına dikkat ettiğini söyledi.

"Kardeşimi çok özledim"

Ağabey Simpil, “Onu okula ben götürüp getiriyordum. Hiç bir zaman onunla ilgili ne arkadaşlarından nede öğretmenlerinden bir sorun bir şikâyet duymadım. Bu bayram Fırat`sız geçireceğimiz ikinci bayram. Yokluğuna, zorda olsa alışmaya çalışıyorum. Kendi halinde kimseye karışmayan bir çocuktu. Fırat`ın yokluğunu Ramazan ayında daha çok hissediyoruz. Küçük olmasına rağmen Ramazan ayında oruçlarını ihmal etmezdi. Kardeşimi çok özledim. O`nun gibi başka çocuklar ölmesin hele ki böyle vahşice." dedi.

Fırat Simpil'i unutmayan arkadaşları da onun kabrini ziyaret etti. Fırat ile arkadaştan öte olduklarını söyleyen İhsan Kırıcı, “Biz Fırat ile gece gündüz beraber oynardık. Çok iyi bir arkadaştı benim için. Biz her bayramı beraber geçirirdik ama bu bayramı onsuz geçireceğiz. Beraber Kur`an-ı Kerim dersine gideceğimiz zaman o bizden önce gider ve bizden sonra gelirdi. Namaz kılar, oruç tutardı." dedi.

Fırat Simpil`in bir başka arkadaşı Kasım Kırıcı da Fırat`ın çok güzel bir ahlaka sahip olduğunu söyledi. Sürekli Fırat ile beraber gezdiğini aktaran Kırıcı, şunları ifade etti: "Hayatını kaybetmeden bir gün önce de beraberdik. Sabah kalktığımızda onun öldüğünü söylediler. O`nu çok özledim. Allah hakkını bırakmasın.”

Fırat'ın hem arkadaşı hem de akrabası olan Sinan Kurkar ise şöyle konuştu: “Fırat'la sürekli beraber oyun oynardık bazen bizim evimize gelir damda oyun oynardık. Sabah evden çıktığımda baktım herkes toplanmış ve Fırat ölmüş diyorlardı. Keşke şimdi yaşasaydı aramızda olsaydı. Keşke beraber bayramımızı geçirseydik.”

Fırat Simpil'in üzerine şiir yazan arkadaşı Recep Kırtay da “Ben Fırat'ın öldüğünü televizyonda gördüm. Tabi O`nu parçalanmış bir şekilde görünce insan doğal olarak duygulanıyor. O anda bayağı bir duygu yoğunluğu yaşadım ve içimden gelenleri kâğıda dökmeye çalıştım. Yazdığım şiir daha sonra Özlem Ajans sanatçıları tarafından seslendirildi. Allah O`nun hakkını zalimlere bırakmasın. Vahşice bir şekilde katledildi. İnsan Bu vahşet karşısında ancak Allah'a havale edebilir başka ne diyebilir ki." şeklinde konuştu.

30 Ağustos 2015 tarihinde manavdan sebze almak için evden çıkan Fırat Simpil, Silvan Barajı inşaatı yolu olarak kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi üzerinde PKK'lilerın yola önceden yerleştirdikleri mayını infilak ettirmeleri nedeniyle hayatını kaybetmişti. (Hüseyin Genel, İdris Kılıçaslan- İLKHA) 








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir