• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Gaziantep`te bayramlaşma programına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bayramlaşma programlarının halk tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü Dönem Sözcüsü Abdulhakim Övet, Müslümanlara birlik olduklarının mesajını vermek için bayramlaşma etkinliğini halk ile beraber yaptıklarını söyledi.

Her yıl Türkiye`nin ve Avrupa`nın birçok noktasında yüz binlerce kişinin katılımıyla düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri ile halkın teveccühünü kazanan ve adından sıkça söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu`nun geleneksel hale getirdiği bayramlaşma merasimlerinin Gaziantep ayağında Gaziantep Koordinatörlüğü tekbir ve salavatlar eşliğinde halk ile bayramlaştı.

Bayramlaşma etkinliğine HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, ilçe başkanları ile STK yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramlaşma programına önceki yıllara göre daha fazla kişinin katıldığı görüldü.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının ardından Allah'ın (c.c.) Müslümanlara ikramı olan Ramazan Bayramı'nda Gaziantep`te camiler Müslümanlarla doldu taştı. Bayram namazı için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Ulu Cami başta olmak üzere kentteki tarihi camilere akın etti.

Ulu Camide bir araya gelen Gaziantepli Peygamber Sevdalıları, bayramı konu alan vaazı dinledikten sonra hep birlikte bayram namazını eda ettiler.

Babalarıyla bayram namazına gelen çocuklar camilerde renkli görüntüler oluştururken, Müslümanlar ise bayramına ulaşmanın sevincini yaşadı. Gaziantep Ulu Cami`de kılınan bayram namazının ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma merasimine halk yoğun bir ilgi gösterdi.

Müslümanlar bir taraftan Ramazan Bayramı'na girmenin sevincini yaşarken, bir yandan da Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sona ermesinin burukluğunu yaşadığı görüldü.

Ulu Camide bayram namazından sonra başlayan bayramlaşma programında oluşturulan bayramlaşma halkasıyla bir araya gelen Peygamber Sevdalıları, salavatlar eşliğinde bayramlaştıktan sonra vatandaşlara gül suyu ile çikolata ikram edildi.

"Ramazan bayramına girmenin sevincini ve mutluğunu yaşıyoruz"

Bayramlaşma etkinliği hakkında İLKHA`ya konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü Dönem Sözcüsü Abdulhakim Övet, Bayramın İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların sona ermesine ve Müslümanlar arasında vahdetin oluşmasına vesile olmasını diledi.

Ramazan bayramına girmenin sevinci ve mutluğunu yaşadıklarını dile getiren Övet, “Kutlu bir Ramazan ayını geride bıraktığımızdan dolayı Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bayramlaşma merasimini bu yıl yine Ulu Cami`de gerçekleştirdik. Amacımız nasıl ki camiden çıkarken bütün Müslümanların bayramlaşma âşık ve ruhu ile çıkarken bayramlaşmasıdır. Aynı şekilde İslam ümmetinin de bu bayram coşkusunu birlikte beraber yaşamasını ümit ediyoruz. İnşallah bu bayramın birlikteliğini rabbim bütün bir İslam âlemine nasip etsin.”dedi.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bayramlaşma programlarının halk tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü belirten Övet, “Biz her yıl Ramazan bayramında burada toplanıyoruz. Müslümanlara birlik olduğumuzun mesajını vermek için bayramlaşma etkinliğini halkımız ile beraber yapıyoruz. Onlara da bu birliktelik ruhunu aşılamaya çalışıyoruz. Bu bayramlaşma etkinliklerine de güzel bir teveccüh oluyor. Birçok camiden ‘Ben hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum` diyerek sevinçlerini bizimle paylaşıyorlar.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir