• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Diyarbakır`da bayram namazı coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı`nın heyecanıyla güne başlayan Diyarbakırlılar, bayram namazlarını kılmak için tarihi camilere akın etti.

Sabahın erken saatleriyle İslam dünyasının 5. Harem-i Şerifi olan tarihi Ulu Camii`ni dolduran Diyarbakırlılar, camiye sığmayınca avluda namaza durdu.

Kılınan Bayram namazının ardından camii cemaatine yönelik bayram hutbesi veren Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, bayramın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni etti.

Bayramın İslam ümmetinin vahdetine vesile olmasını temenni eden Yağmur, “Bugün bayram günüdür. Bayram başka milletlerin şehvetlerine daldıkları gibi bir bayram kutlaması olmayacaktır. Müslümanın bayramı tekbir ve namaz ile başlar. Belli bir mücadeleden sonra Cenab-ı Hakkın ihsan ettiği günüdür. Bayram demek sınırsız bir şekilde hareket etmek demek değildir. Bayram demek Ramazan`da yapılan ibadet ahlakının bir devamı ve gereği olarak aynı ahlakı sürdürtebilmektir. Bayram demek kardeşlik, birlik beraberlik, sevgi, kaynaşma, yetim ve öksüzlere yardım el uzatmak ve küskünlerin arasını bulup buluşturmak demektir.” dedi.

Verilen hutbenin ardından camide bulunan halk, bayramlaştı. Bayramlaşmaya Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen katıldı. Bayramlaşmada cami cemaatine şeker ikramında bulunuldu. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir