• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
YGS Başvuruları Yarın Sona Eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
2012-2013 öğretim yılında yükseköğretimin tüm lisans ve ön lisans (sınavsız geçiş dahil) programlarında öğrenim görmek isteyen adaylar için başvurular yarın sona eriyor.

 

Adaylar 2012-ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna, ÖSYM`nin ``http://www.osym.gov.tr`` internet adresinden ulaşabilecek. Örnek kılavuzlar başvuru merkezlerinde de incelenebilecek.

 

Başvurular, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri, Ortaöğretim Kurumları ve www.osym.gov.tr adreslerinden yapılabilecek. Başvuru ücreti ise 35 TL olarak açıklandı.

 

Başvuru işlemi sonrası ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine ilk kez dahil olan adaylara ücretsiz olarak şifre verilecek. Adaylar bu şifre ile sınav başvurusu yapma, tercih bildirme, başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma, sınava giriş belgesi edinme, sınav ve yerleştirme sonuçlarını edinme gibi işlemlerini yapabilecek.

 

ÖSYM`den daha önce yapılan açıklamada, 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemlerinin 13 Ocak 2012 tarihinde sona ereceği hatırlatılmış, son gün başvuru merkezlerinde oluşabilecek yoğunluk nedeniyle bu tarihten önce adayların, işlemlerini tamamlamaları istenmişti.

 

YGS, 1 Nisan 2012`de yapılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir