• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
İkinci el elbise pazarına rağbet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala tatlı bir telaş yaşayan halk, ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken ekonomik durumu elverişsiz olanlar da Diyarbakır’ın tarihi ikinci el pazarı olan ‘İspey Pazarı’na yöneldi.

Maddi imkânları yetersiz olanlar, ikinci el elbise pazarlarından pantolon, gömlek, ceket ve ayakkabıları 1 ila 10 lira arasında satın alıyor.

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Diyarbakır İspey Pazarı’nın iç kısımlarında kurulan ikinci el elbise pazarına, Ramazan Bayramı dolayısıyla rağbet arttı. 100 yılı aşkındır sabit noktada kurulan pazarda pantolon, ceket, gömlek, ayakkabı ve tişört bulmak mümkün.

Kullanılan elbiselerin ve ayakkabıların toplandığı ve tamir edilip temizlendikten sonra yeniden satışa sunulduğunu belirten Pazar Esnafı Mehmet Das, alım gücü düşük olan insanların ikinci el elbiselere yöneldiğini söyledi.

20 yılı aşkındır ikinci el elbise sattığını dile getiren Das, artık eskisi iş yapamadıklarını belirtti.

Das, “Fakir fukaradan da başkası buraya gelmez. 3 gün kalmış bayrama ama hiç kimse gelmiyor artık. Eskiden çalışanlar gelir elbiseleri iş elbisesi olarak alırdı. Ramazan ayında çalışmadıklarından dolayı onlar da gelmiyor. Eskiden bayrama 10- 15 gün kala biz müşterilere yetişemezdik.” dedi.

Tezgâhında ayakkabı, gömlek, takım elbise, çocuklar ve kadınlar için giysiler bulundurduğunu söyleyen Nas şöyle devam etti: “Tezgâhımda bulunan elbiseler pahalı değil; gömlekleri 5, pantolonu 7, ayakkabıyı 10 lira civarında satıyoruz. Çok giyilenleri daha ucuza veriyoruz, az giyilen elbiseleri biraz daha fazla fiyata veriyoruz. Bizim tezgâhımıza köylülerden rağbet var. Özellikle Karacadağ tarafındaki köylüler gelip benden alışveriş yapıyor. Bazen de maddi imkânı olmayan gençler gelip alışveriş yapıyor.” (M. Hüseyin Temel, Hüseyin Genel- İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir