• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
14 yıllık mücadeleyi Müslümanlar kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Ajansının haberine göre; 2002 yılında inşaat izni tartışmaları ile başlayan ve Müslümanlarla Belediye Başkanı Christian Estrosi'yi karşı karşıya getiren Nice En-Nour Camisi'nin açılışı için son noktayı Fransız Danıştayı koydu.

Dün Fransız Danıştayının caminin açılması yönünde verdiği karardan sonra bugün de Nice'nin bağlı olduğu Alpes-Maritimes Valiliği, caminin açılması için Nice Belediyesine 24 saat mühlet verdi.

Projesi 2005 yılında çizilen ve inşaat  izni sürecinde büyük tartışmaların yaşandığı Nice En-Nour Camisine ibadete açılmasına izin verilirken, Fransız Danıştayı Belediye Başkanı Estrosi'nin itirazını reddederek, "İbadet yerlerinin açılmasını reddetmek, din özgürlüğüne karşı ağır ve hukuk dışı bir davranış" olduğu hükmüne varmıştı.

14 yıllık mücadele

2002 yılında şu an Suudi Arabistan Din İşleri Bakanı görevini sürdüren Salih Bin Abdülaziz El Şeyh tarafından satın alınan arsa üzerine Nice En-Nour Camii Derneği tarafından inşa edilen cami, yıllardır süren tartışmaları beraberinde getirdi.

2012 yılında Belediye Başkanı Christian Estrosi, "Ben Belediye Başkanı olduğum sürece bu cami açılmayacak, bunu sağlamak için her türlü yetkimi sonuna kadar kullanacağım" çıkışıyla inşaat iznine karşı çıktı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir