• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Van Otobüs Terminali'nde bayram yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramına sayılı günler kala otogarda yoğunluk arttı. Uçak bileti bulamayan bazı yolcular da otogara yöneldi.

9 günlük bayram tatilinin de Cuma günü başlamasıyla iş ve farklı nedenlerden dolayı Van’ın dışında bulunan ve yahut Van’dan kendi memleketine dönecek vatandaşlar şehrin yolunu tutarken, Van Otobüs Terminali’nde bu nedenle yoğunluk oluştu.

“Otobüs seferlerimiz büyük bir yoğunlukla devam ediyor”

Otobüs firması yetkilisi Ali Uslu, seferler fazla olduğundan yoğunluğun hat safhaya çıktığını ve dönüşlerin çok fazla olduğundan ana servisler dışında 8 ek servis çıkardıklarını belirtti.
 
Geçen yıllara nazaran hem uçak firmalarının yaptığı kampanyalar hem de bölgede yaşanan olaylardan dolayı yoğunluğun daha düşük olduğunu söyleyen Uslu, “Türkiye geneli binin üzerinde ulaşım noktamız var. Bu kadar yoğun nokta olmasına rağmen uzak yerlere vatandaş otobüs tercih etmese bile batı illeri dışındaki diğer iller Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Karadeniz’in doğusu gibi illere otobüs seferlerimiz büyük bir yoğunlukla devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“Belediye fiyatlardaki farklara el uzatmıyor”

Bir başka özel firmada müdür olduğunu söyleyen Şükrü Aslan ise il dışına gidişlerin zayıf olduğunu ancak il dışından gelişlerde büyük bir yoğunluğun olduğunu belirterek, Uçak firmalarının yaptığı indirim ve kampanyalardan olumsuz etkilendiklerini dile getirdi. 

İstanbul, İzmir gibi bölgeye uzak batı illerine uçak seferleri tercih edilirken, Van’a yakın illere ise otobüs seferlerinin diğer günlere oranla büyük bir yoğunluğun olduğunu söyleyen Aslan, “Düşüsün en büyük nedenlerinden biri de belediyelerin fiyatlara el uzatmamasıdır. Belediye fiyatlara el uzatıp engel olmayınca firmalar daha düşük fiyatla yolcu seferleri yapıp diğer 2005 ve 2016 model araç kullanan firmaları mağdur ediyor.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir