• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Kudüs Günü, ümmetin diriliş günü olmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs Günü Platformunca organize edilen Dünya Kudüs Günü Yürüyüşü İstanbul Fatih Camii'nde Cuma namazı sonra gerçekleştirildi. Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği yürüyüşe vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Fatih Camii avlusunda toplanan grup, polisin geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüş korteji oluşturarak, Fatih Saraçhane Parkı'na kadar yürüdü.

‘İsrail adlı hastalıklı kök, coğrafyamızdan sökülüp atılacak…`

Sloganlarla yürüyen grup adına Saraçhane Parkı'nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın yapıldığı platformun üzerine İsrail bayrağı serildi.

Yapılan basın açıklaması eğitimci-yazar Ahmet Örs okudu. Kudüs Günü`nün, vahdetin elzem olduğunu haykıran en güçlü seda olduğunu söyleyen Örs, Müslümanların en kutsal ayında ilan edilen Kudüs Gününün temel mesajının Müslümanların bir araya gelmesi ve İslam'ın mukaddesatlarına sahip çıkması olduğunu söyledi.

Örs, “İnşallah bir gün bütün Müslümanlar kardeş olacak ve bütün İslam ülkelerindeki hastalıklı kökler kazınıp temizlenecek, yerel ve küresel zalimler bertaraf edilecek ve İsrail adlı bu hastalıklı kök, Mescid-i Aksa`dan ve İslam coğrafyamızdan sökülüp atılacak ve hep birlikte Kudüs`e gidip, orada vahdet namazı kılacağız.” dedi.

Kudüs Günü; ‘zulme ve fitneye karşı birlikte ayağa kalkma günüdür`

Kudüs Günü İslam beldelerinin ve Müslüman halkların, emperyalist kuşatmalardan kurtulabilmesi için tek çarenin ümmetin bir olması gerektiği vurgulanan açıklamada; “Kudüs Günü İslam düşmanlarının işgallerine karşı direnmenin gerektiğini haykıran güçlü bir sestir.” denildi.

Örs, açıklamanın devamında; “Kudüs Günü Filistin`den, Yemen`e, Suriye`den, Kürdistan`a, Libya`dan, Afganistan`a, Doğu Türkistan`dan, Nijerya`ya kadar yangın yerine dönüşen bir yandan yerel ve küresel zulümlerle mücadele ederken bir yandan mezhepçilik fitnesiyle vurulmak istenen İslam ümmetinin zulme ve fitneye karşı birlikte ayağa kalkma günüdür. Kudüs Günü Müslümanların, bütün Mustazafların, Müstekbirlere karşı direniş günüdür.”

“Kudüs günü ‘Ümmetin birlik ve diriliş günüdür”

“Kudüs Günü, İslam dünyasındaki bütün satılmış uşakların, kuklaların ve piyonların Müslümanlar arasına ekmeye çalıştığı fitne tohumlama karşı 'tefrikaya ve işgale hayır, birliğe ve özgürlüğe evet' sloganının atıldığı gündür. İslam beldelerindeki yılanlardan, kukla rejimlerden kurtulmanın günüdür. Küresel güçlerin önüne atılan Mustazafların bu zilletten kurtulabilme çaresinin olduğunu yeniden haykıran gündür Kudüs Günü.”

“İsrail'le anlaşma ümmete ihanettir”

Kudüs davasının bugün yeni tehditlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Örs, Türkiye –İsrail arasında varılan anlaşmaya tepki gösterdi. Örs, “Son dönemde Türkiye ile İsrail arasında anlaşmayla sonuçlanan yakınlaşmaları asla kabul etmediğimizi, buradan bir kez daha haykırıyoruz! Herkes şunu iyi bilmelidir ki, Siyonistlerle yapılan her anlaşma, en küçük işbirliği ve her yakınlaşma ümmete ihanettir! Siyonist İsrail bizim dostumuz değildir ve asla almayacaktır. İslam ümmetinin İsrail'e hiçbir şekilde ihtiyacı yoktur. İsrail ümmetin bağrından sökülüp atılması gereken bir urdur, katil ve işgalcidir. İsrail'i dost ve müttefik ilan edenler, Rableri katında ve ümmet nezdinde veremeyecekleri bir hesabı biriktirdiklerini bilmelidirler.” diye belirtti.

Okunan basın bildirisinin ardından ABD ve İsrail, bayrakları yakıldı. Kudüs Günü Yürüyüş etkinliği olaysız bir şekilde sona erdi.  (Mehmet Tahir Özsoy, Muhsin Şenol- İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir