• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Sakal-ı Şerif yıl boyunca ziyarete açık olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Dergâh Camisinde yıl boyunca ziyarete açık olacak Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif’i ziyaretçi akınına uğruyor. Dergâh Camisi'nde toplanarak sıraya giren vatandaşlar, cam mekân içinde özenle muhafaza edilen Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif’i görme imkânı buluyor.

Yerli ve yabancı turistlerin hatıra fotoğrafı çektikleri mekânda sensörlü ışıklandırma sistemi sayesinde Sakal-ı Şerif daha net görülebiliyor.

Sakal-ı Şerif’in Şanlıurfa’nın dört ayrı camisinde bulunduğunu belirten Emekli Müftü Ramazan Aslan, ziyaretlerin Ramazan ayı boyunca değil, yıl boyunca devam edeceğini ifade etti.

Aslan, “Sakalı-ı Şerif Şanlıurfa’da dört yerde vardır. Daha önceleri Ramazan ayının son günlerinde çıkarılıyordu yani Kadir Gecesi’nden bir gün önce ya da sonrasında çıkarılıyordu. Fakat vatandaşlar istihdam oluşturuyordu, sıkıntılar oluyordu. İl müftümüzün öncülüğünde Sakal-ı Şerif, Dergâh Camii’mizin cam mekân bölümüne alındı ve her zaman vatandaş gelip ziyaret edebiliyor. Sakal-ı Şerif bölümünde dualarını yapabiliyor. İzdiham olmasın diye, kolaylık olsun diye bu şekilde bir düzenleme yapıldı. Vatandaşlarımız yıl boyunca açık kalacak olan burayı ziyaret yapabilir.” dedi.

Peygamberi hatırlamak, salavat getirmek ve hayatını okuyup anlamak adına böyle bir hizmet verildiğini sözlerine ekleyen Aslan, son olarak şöyle konuştu:

“Erkekler az olduğu zaman ya da hiç olmadığı zamanlarda bayanlar gelip ziyaret yapabiliyorlar. Bu şekilde bir sıkıntı ve izdiham olmuyor. Peygamberimizi hatırlamak, ona salavat getirmek, bilhassa onu hayatını okuyup anlamak amacıyla bir düzenlemeye gidildi. Şimdiye kadar olumsuz bir tepki almadık hep olumlu tepkiler aldık.” (Ramazan Casuk- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir