• DOLAR 32.563
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.924
  • ...
Hamas: Zafere Kadar İntifadayı Destekleme Sözümüzü Yineliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin direnişinin bugün kuşatılma, desteksiz bırakılma ve kendisine karşı düşmanla işbirliği yapılması sürecini yaşadığını, oysa bunları yapanlara düşenin direnişi mal ve silahla desteklemeleri ve Filistin halkına uygulanan ambargoyu kaldırmaları olduğunu ifade etti.

Hamas hareketi Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bugün (1 Temmuz Cuma) basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne de ulaşan açıklamada Hamas “bugün ümmet kargaşa ve ümitsizlik yaşıyor. Filistin davası ve özellikle de Kudüs davası kendi iç sorunlarıyla boğuşan ümmetin öncelikleri arasından düşmüş durumda. Bu durum düşmanın Kudüs ve Mescidi Aksa`ya yönelik kirli planlarını hayata geçirmesine fırsat verdi. Filistin toprakları, Kudüs toprakları ve buradaki kutsal mekânlar sadece Filistinlilerin değildir. Bunlar bütün Müslümanların davası ve meselesidir. Burayı kurtarmak, halkı üzerindeki zulmü kaldırmak kutsal bir görevdir. Herkesin özgürlük şerefine iştirak etmesi gerekir” ifadelerine yer verdi.

Hamas yaptığı açıklamada ayrıca, direnişi mal, silah ve diğer imkânlarla desteleyen; Filistin`i sevip onun için fedakârlık eden herkese teşekkür ettiklerini belirterek, Mescidi Aksa ve intifadaya destek konusunda verdikleri sözü yinelediklerini, zorluk ve sıkıntıların boyutu ne olursa olsun silah tutmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir