• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
Bakan Soylu Memur-Sen yöneticileriyle sahurda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcıları Günay Kaya, Mehmet Bayraktutar, Mehmet Emin Esen, Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen kurucuları ve genel merkez eski yöneticiler sahur programında bir araya geldi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Toplantıda, Memur-Sen'in kuruluş aşamasında ve sonrasında yaşananlar, o günkü şartlarda karşılaşılan sıkıntılar paylaşıldı. Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırıyı kınadı, sağduyu ve birlik çağrısında bulundu.

"Türkiye tarihi bir dönemeçte"

Türkiye'nin tarihi bir süreci yaşadığının altını çizen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul saldırısını lanetliyorum. İçimize ateş düştü. Ne zaman ayağımızı düz atmaya kalksak, yakamızı bırakmıyorlar. Tezgah ve oyunlarla ülkemizin önü kesilmek isteniyor. Ama bu günleri de aşacağız, tüm oyunları bozacağız. Yürüyüşümüz asla durduramayacak, cesaretimiz kıramayacaklar. Türkiye'ye patinaj çektirmek isteyenlere inat hedefimize ulaşacağız. Ortadoğu bizim coğrafyamızdır, kim karanlık bir oyun kurmaya çalışırsa, onu boşa çıkartmaya gücümüz yeter. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu.

"Memur-Sen'e teşekkür ediyorum"

Sendikacılığa, sivil toplum örgütlerine ve örgütlenemeye katlı sunan Memur-Sen'e teşekkür eden Soylu, Memur-Sen'in medeniyete önemli katkılar sunduğunu dile getirerek "Akif İnan ağabeyimizden bugüne kadar Memur-Sen çatısı altında hizmet üreten herkese teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmaları tarih not ediyor." ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise "Türkiye’nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukunu bitirmek için saldırılar yapan terör örgütleri hedeflerine ulaşamayacak, gelecek umudumuzu söndüremeyecektir. Gün; içeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerine, teröre;  küresel şer şebekelerinin kanlı senaryolarında rol alan figüranlara karşı topyekûn el ele, omuz omuza olma günüdür." dedi.

Memur-Sen'in eski ve yeni yöneticileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yalçın, "Memur-Sen çeyrek asrı tamamlayan bir teşkilattır, kuruluşumuzda omuz veren, emek sarf eden, ter döken kıymetli yöneticilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Memur-Sen sizlerin sayesinde geçmişten aldığı güçle medeniyet yolculuğunu sürdürmektedir. 3. Dönem Toplu Sözleşme'de ciddi bir irade ortaya koyarak, kamu görevlilerinin tamamını mutlu eden, kazanımlarla dolu toplu sözleşmeleri imzaladık. Bu başarı hepimizindir, Büyük Memur-Sen ailesinindir. Bu başarının altında milletiyle çatışmayan, ülkede ve dünyada bir felaket olduğunda sağına soluna bakmadan sorumluluk alan anlayış yatıyor." diye konuştu.

Memur-Sen'in yüzde 14,2 büyüme oranı ile son bir yıl içerisinde önemli bir başarı ivmesi kazandığını aktaran Yalçın, Türkiye'nin en büyük konfederasyonu olarak, özelde kamu görevlilerinin, genelde ise tüm mazlumların sözcülüğünü, savunuculuğunu yaptığını söyledi. Yalçın ayrıca Mehmet Akif İnan Vakfı'nın kuruluşu için bütün çalışmaların hazır olduğunu, en kısa zamanda açılışı gerçekleştireceklerini de söyledi.

Gündoğdu: sadece dünyevi ve maddi kaygılarla sendikacılık yapmıyoruz

Programa katılan Memur-Sen Onursal Başkanı, Ankara Milletvekili, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, yapılan saldırıları kınadı.

Memur-Sen'in Türkiye’nin en büyük konfederasyonu, dünyanın değerler adına en sancılı ve en nitelikli örgütü olduğunu dile getiren Gündoğdu, "Sizin gibi güzide dava arkadaşlarına sahip olduğum için Allah’a hamd ediyorum." dedi.

Gündoğdu, son olarak sadece dünyevi ve maddi kaygılarla sendikacılık yapmadıklarını, Memur-Sen’in zulme, zalime direnişin merkezi olduğunu da sözlerine ekledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir