• DOLAR 32.502
  • EURO 34.595
  • ALTIN 2478.479
  • ...
Bangladeş`te rehine krizi: 20 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş'in başkenti Dakka'da dün gece meydana gelen baskında hayatını kaybedenler hakkında açıklama yapıldı. Askeri sözcü, 20 kişinin öldüğünü, ölenlerin hepsinin de yabancı uyruklu olduğunu duyurdu

Japon ve İtalyanların çoğunluk olduğu cafede yaşanan rehine operasyonunda iki polis de hayatını kaybederken, saldırganlardan 6'sı öldürülmüştü.  Sözcü, AFP'ye "Çoğu

İtalyan ve Japondu" derken, ölenlerin tam listesi halen açıklamadı.

Japonya hükümeti ise olay sırasında restoranda 8 Japon bulunduğunu, birinin operasyonda kurtarılanlar arasında olduğunu, diğerlerinden ise halen haber alamadıklarını duyurdu.

IŞİD'li olduğu söylenen saldırganlar cafede 35 kişiyi rehin almıştı.

AA'nın hebrine göre, Üst düzey bir ordu yetkilisi, büyükelçilik binalarının da yer aldığı Gülşen bölgesindeki Holey Artisan Bakery adlı restoranda, yüzlerce güvenlik görevlisi ve zırhlı araçların katılımıyla düzenlenen operasyon sırasında saldırganların 20 rehineyi öldürdüğünü açıkladı.

Yetkililer, cafe- restorana düzenlenen operasyonda saldırganların altısının öldürüldüğünü, 13 rehinenin de kurtarıldığını, operasyonun sona erdiğini belirtti.

Rehinelerin kimlikleri açıklanmazken, operasyonu yapan ekiplerin restoranda patlayıcı maddeler ve kesici silahlar bulunduğu kaydedildi.

Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir