• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Batman`da itikaf sünneti ihya ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sünnetler arasında yer alan itikâf  sünneti, Batman`da birçok camide ihya ediliyor. Çamlıtepe Mahallesinde bulunan Çamlıtepe Camii`sinde itikâfa giren vatandaşlar, bu sünneti ihya etmenin yaşadığı mutluluğu dile getirdiler.

İtikâfa girmenin çok güzel bir nimet olduğunu vurgulayan Abdulhakim Kural, “İtikâf sünnetinin sevgili Peygamberimizin sünneti olduğunu son yıllarda öğrendim. O'nun sünnetini her yaptığımızda hanemize kazanç yazılıyor. Elimden gelseydi Peygamber Efendimizin tüm yaşantısını yaşamak isterdim.” dedi.

Kural, şu ifadeleri kullandı: “İtikâf gizli yapılması gereken bir ibadettir. Yani inzivaya çekilmek gibi Rabbimizle baş başa yapılması gereken bir ibadettir.  Bu ibadet normal hayattan uzaklaşıp camiye kapanmaktır. İtikâfa rağbetin az olması üzücü bir durum. Bundan dolayı bu ibadeti duyurmayı bir görev olarak kabul ediyoruz. İtikafa girmekle kendimize bir nevi ‘çekap` yapmış oluruz. Tefekkür ederiz, geçmiş ve geleceğin muhasebesini yaparız. Ayrıca caminin içerisinde olduğumuz için sürekli ibadet yapma fırsatı buluyoruz. Çünkü dünya ile ilişkileriniz olduğu zaman bazı ibadetler unutuluyor. Ama camide kendinizi sadece ibadete veriyorsunuz.”

Kuray, “Ramazan ayının son günleri içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesinin olması itikaf sünnetini bir başka güzelleştiriyor. Bütün Müslüman kardeşlerimizin fırsat buldukça bu güzel sünneti ihya etmelerini tavsiye ediyorum.” diye belirtti.

Kadir gecesi münasebetiyle niyet getirip itikafa giren 13 yaşındaki İbrahim Halil Yanaç ise duygularını şöyle paylaştı: “gece boyunca ibadet ettik. Gün doğumuna kadar uyanık kaldık. Arkadaşlarımızla arife gününe kadar itikâfta kalmayı düşünüyoruz.” (M. Sait Çelik- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir