• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöllü STK`lardan Ümmet İftarı programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de faaliyet yürüten onlarca STK`nın bir araya gelerek oluşturduğu İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Ulu Camii avlusunda yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği Ümmet İftarı programında halkla bir araya geldi.

İftar yemeğinin verileceği Ulu Cami avlusu, yıkandıktan sonra halılar serilerek iftara hazır hale getirildi. İftardan önce Kur`an-ı Kerim tilavet edilerek, İslam ümmetinin bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulması için topluca dua yapıldı.

İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu yetkilileri, halka verilen bu iftarın Müslümanların birlik ve beraberliği için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

İftar yemeği öncesi platform adına kısa bir konuşma yapan Yusuf Boğatekin, Müslümanların her yerde zulüm altında yaşadığını belirterek, "Müslümanlar olarak, dünyanın neresine yaşıyorlarsa yaşasınlar Müslüman kardeşlerimizin derdini kendi derdimizi bilip, onların yaralarını sarma adına büyük bir çaba ve gayret içinde olmamız lazım. Allah bize beraber ve birlik olmayı bizlere nasip etsin. Aramızdaki dargınlıkları, sıkıntıyı ve tefrikayı ortadan kaldırsın inşallah.” dedi.

“Müslüman halkımızı iftarda bir araya getirdiğimiz için çok mutluyuz”

İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve ÖNDER Bingöl Temsilcisi Sadullah Arpa ise geçen yıl da aynı yerde bir iftar programını yaptıklarını belirterek, "Müslümanların bir araya gelmesi lazım. Bu dönemde beraber hareket etmek, ortak iyi ve hayırlı işler yapmak bu zamanda bir ihtiyaçtır. Onun için bir STK olarak beraber hareket ediyoruz.  İftar, ramazan ayının en önemli güzelliklerinden bir güzelliktir. Böylesi güzel bir programda Müslüman halkımızı bir araya getirdiğimiz için çok mutluyuz. İftar programımızın zamanı da önemli, Kadir Gecesine denk gelmesi ayır bir güzelliktir. İnşallah bu iftar programımıza katılanlardan da bu anlamda dualar alacağız. Bu gece darda ve sıkıntı içinde buluna tüm Müslümanlara dualar yapalım.” diye konuştu.

“Birliktelikler kardeşlik şuurunu ve bilinçlenmeyi beraberinde getirecektir”

Bingöl`de platformu çerçevesinde hizmetlerini sürdürdüğünü belirten bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, "Bu iftar programıyla güzel işlerin yapıldığını görüyoruz. Birliktelikler kardeşlik şuurunu ve bilinçlenmeyi beraberinde getirecektir. Müslümanların bir araya gelmesiyle fitne ve fesat peşinde olanlar, amaçlarına ulaşamayacaklardır. İslam davası için gayret edenler elbette başarıya ulaşacaklardır. Bu gece Kadir Gecesidir. Bir gecedir ama ihya edilirse getirisi çoktur.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanların en çok ihtiyaç duyduğu şey bir araya gelme ve beraber hareket etmeleridir”

İlim Yayma Cemiyeti Bingöl Temsilcisi Nihat Korlaelçi ise şöyle konuştu: “Müslümanların en çok ihtiyaç duyduğu durumlardan bir tanesi de bir araya gelme ve beraber hareket etme ve Efendimizin emrettiği kardeşliği yakalamaktır. Bu iftar programı da bunun güzel bir örneğidir. Dolaysıyla çok mutlu ve çok sevinçliyiz. Sadece Bingöl ve ülkemiz için değil, tüm Müslümanların içerisinde bu tip birlikteliklerin yaşanmasını diliyor ve umuyorum. Rabbim tüm gecelerimizi bu gece gibi yapsın ve kardeşliği pekiştirecek ortamlar nasip etsin inşallah.”

“Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmeli”

Ramazan ayının sonuna gelmiş olduklarını ifade eden Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, “Rabbim tutuğumuz oruçlarımızı ve yaptığımız ibadetleri kabul buyursun. Bu gecenin farklı özelikleri var, Kur'an'ın nüzulüne şahit olan bir gece. Rabbimiz, Dünya semasına nazil olan Kur`an ayetlerini bu Kadir Gecesinde kalbimizin semasına da Müslümanlar olarak indirebilmeyi bizlere nasip etsin inşallah. Bu gecenin başka bir özeliği Cebrail ve diğer meleklerin yeryüzüne inmesi söz konusu. İnşallah nüzullerine şahitlik edecek olan bu gecede, Rabbimiz bütün İslam âleminin uyanışına ve dirilişine vesile kılsın. Bu gece ve bu iftar sofrası bir şeye işaret ediyor. İslam kardeşliğine, vahdet ve birliğine işaret ediyor. Bu güzel programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim, Müslümanların arasındaki fitnenin kalkmasına vesile kılsın. Müslümanlar olarak yeniden bir arada olmayı, kardeşçe yaşayabilmeyi ve Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmeyi nasip etsin.” şeklinde konuştu.

 “Birlik ve beraberlik için güzel bir program”

Bingöllüleri Ümmet İftarına davet ettiklerini ifade eden Cihannüma Bingöl Temsilcisi Orhan Buğruhan,  “Bu programı İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak düzenliyoruz. Müslüman kardeşlerimizi bir araya gelmelerini sağlamak için yaptığımız bir iftar programıdır. Yaptığımız programın amacı şu; insanları makam ve mevkileri ne olursa olsun onları bir araya getirmek, Ramazanın feyzi ve bereketinden faydalandırmaktır. Geçen yıl Ramazanda yine böyle bir program yapmıştık ve çok faydalı olmuştu. Birlik ve beraberlik için güzel bir program. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İftar programımız aynı zaman Kadir Gecesine denk gelmesi de ayrıca bizi sevindirdi. Bu mübarek gecede yapılacak duaların kanayan ve acılar içinde olan Âlemi İslam`ın huzuruna vesile olsun inşallah.” dedi.

“Bu iftar ile bu gece ihya edeceğimiz Kadir gecesi hayırlara vesile olur inşallah”

“İnşallah bu iftar ve ihya edeceğimiz Kadir gecesi hayırlara vesile olur” duasında bulunan Vahit Eser,  “Ramazan, toplumsal dayanışmanın ön plana çıktığı aydır. İnsanlarda birlik ve beraberlik anlayışının pekiştiği bir zaman dilimidir. Bunun en güzel örneğini bu iftarda görüyoruz. Burada bine varan insanların bir araya gelip kaynaşması birbirlerine izzet ve ikramda bulunmalarıdır. Bu da Ramazanın ruhuna uygun olsa gerek.  Bu anlamda İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformuna teşekkür ediyorum. Ayrıca bu gece Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Müslümanlar olarak, kendi ülkemiz ve İslam coğrafyasının yaşadığı olumsuzluktan huzura kavuşup kurtulması için çokça dua yapmamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

 “Rabbim bizlere ümmet olma bilincini nasip etsin”

Ramazan ayının tüm ümmeti İslam`a hayırlar getirmesi duasında bulunan Ensar Vakfı Bingöl şube Başkanı Mansur Katıksız ise şunları söyledi:

“Bütün müminlerin kendi semerelerini elde edeceği Kadir Gecesine geldik. Bingöl`de İslami STK`ların oluşturmuş oldukları İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu vesilesiyle buradayız. Müslümanların duruşu çok önemlidir. Buradaki iftarımız ve Kadir Gecesi ümmet bilincinin oluşması için bir vesiledir. Platform olarak, Ümmetin dertlerini dert edinme konusunda ve başka birçok İslami konularda yaptığımız faaliyetler olumlu etkiler bırakmıştır. Bu akşam ümmet iftarında ve Kadir gecesi münasebetiyle Rabbim bizlere İslam ve beraber hareket eden ümmet olma bilincini nasip etsin. Ümmeti İslam diyarında akan kanların ve acıların kalkması için İslam kardeşliğin pekişmesi açısından herkesin üzerine düşen duyarlılığı yerine getirmesi gerekir. Bu tür hayırlı işlerin daha fazla yapılması için inşallah bizler vesile oluruz.”

“İslam ümmetinin bulunduğu durum hepimizi üzüyor”

İftarda oluşan manzaranın özlenen bir tablo olduğunu ifade eden iş adamı Bayram Girişen, “Bu iftar programını organize eden İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformunun bu hareketi iftihar vericidir. Birlik ve beraberlik adına tür programların devamlı olması lazım. Özelikle Kadir Gecesinin yaşanan olumsuzlukların kalkmasına vesile olmasını diliyorum. İslam ümmetinin bulunduğu durum hepimizi üzüyor. Herkesin kardeşlik ve huzurun hâkim olması için gayret sarf etmesi gerekiyor. Ramazan ayının sonuna gelmiş bulunuyoruz ama yaşanan olaylar nedeniyle üzücü bir Ramazan geçirdik. Ramazan boyu dualarımız Müslümanlar içindi, inşallah tutuğumuz ve yaptığımız dualar neticesinde iyi günlerin gelmesine vesile olur.” dedi.

İftar Programı yapılan duayla sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir