• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
Mardin'de Kadir Gecesi ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde camiler ibadet etmek isteyen Müslümanlarla doldu taştı.

Mardin ve ilçelerinde Kadir Gecesi için camilere akın eden halk, gece boyunca ibadet ederek Kur’an okudu. Kadir Gecesi, operasyonlar bittiği ancak sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin’de de ihya edildi.

Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle Kadir Gecesi'ni ihya etmek için Mardin merkez Kızıltepe ilçesi Yeni Cami’ye akın eden Müslümanlar, İslam Ümmetinin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmak için dua etti.

Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Kadir Gecesi programlarında Kur’an-ı Kerim okundu, Arapça-Kürtçe mevlit ve ilahiler seslendirildi. Bol bol duanın edildiği programlarda tesbihat namazı kılındı. Programda çeşitli ikramlar dağıtıldığı görülürken gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği açıklandı.

Kadir Gecesi ihya etmek için camiye geldiğini kaydeden Ömer Demir, “Kadir Gecesi’ni idrak etmek için camiye geldik. Namaz kılıp dua ettik. Allah kabul etsin inşallah. Bu gece hangi ibadeti yaparsak 80 sene ibadet etmiş gibi sayılırız. İnşallah sabaha kadar ibadet yapıp namaz kılacağız. Memleketimiz için ve tüm dünya Müslümanları hasetten Filistin, Suriye, Arakan, Afganistan, Irak ve isimlerini sayamadığımız İslam devletleri için dualar edeceğiz. İnşallah Rabbim dualarımızı kabul eder. Müslümanlara uygulanan zulmü kardırır, İslam âlemine huzur getirir. Bizler dua ediyoruz. Mutlaka aramızda Salih insanlar da var ve Allah onların hatırına dualarımızı kabul eder.” dedi.

Salih Aydemir, “Yatsı namazını kıldık, teravih namazını kıldık. Bu gece Kadir Gecesi olduğu için inşallah sabaha kadar okuyup dua edeceğiz.” diye konuştu.

Suriyeli Aras Hemo ise “Malum bu gece mübarek Kadir Gecesidir. Camiye gelip namaz kıldık, memleketimizde savaşın bitmesi ve biran önce evimize dönmek için dua ettik. İnşallah Allah duamızı kabul eder.” dedi.

Hamid Ürel de “Allah bizi bu gecenin hayrından mahrum etmesin inşallah. Namaz kıldık. Tüm Müslümanlara dua ettik. İnşallah Müslümanlar arasında olan ateş bir an önce söner.” ifadelerini kullandı.

Halkın yoğun katılım gösterdiği Kadir Gecesi programları yapılan ikram ve okunan duanın sona erdi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA) 

























Bu haberler de ilginizi çekebilir