• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından Kadir Gecesi iftar programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı, Kadir Gecesi münasebetiyle Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi`nde iftar programı düzenledi. Partililerin yanı sıra mahalle sakinlerinin de iştirak ettiği programda Kadir Gecesi vesilesiyle yapılan dualarda Müslümanların kurtuluş, vahdet ve kardeşliği için eller semaya açıldı.

Konut yolu üzerinde halka açık düzenlenen programa yaklaşık 400 kişi katıldı. Veysi Sonkaya Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, HÜDA PAR GİK Üyesi Salih Demir`in İslam ümmeti için yaptığı dua ile devam etti.

Ezan öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, bu gecenin Kadir Gecesi olduğunu hatırlattıktan sonra, parti olarak bu mübarek gecede böyle bir iftar programı düzenleyerek geceyi ihya etmek istediklerini söyledi.

Kadir Gecesi`nin faziletlerinden bahseden Yavuz, “Bu gece Kadir Gecesi. Bu gece Kur`an`ın indirildiği , Cenab-ı Allah`ın kıymet verdiği bir gecedir. Kadir Suresi`nde buyrulduğu üzere bu gece bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail bu gece semadan yeryüzüne iner ve bu gece tan yeri ağarıncaya kadar bir selamet vardır. Böyle kıymetli ve değerli bir gecenin kadir ve değerini bilerek, şuurunda olarak ihya etmemiz gerekiyor.”diye konuştu.

 Yavuz, Kadir Gecsi vesilesiyle, İslam coğrafyasında zulüm ve sıkıntılar içinde olan Müslümanların da unutulmaması ve onlar için bol bol dua edilmesi  gerektiğini hatırlattı.

Ezan okunması ile oruçlar açılırken program, yapılan dua ile sona erdi (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir