• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
"İslam ümmetinin özgürlüğü Kudüs`ün özgür olmasına bağlıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1979 yılından beri Ramazan ayının son Cuma gününde tüm dünya Müslümanları tarafından kutlanan "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasında,  İslam ümmetinin özgür olması için, Kudüs`ün özgür olması gerektiğini belirtilerek, geçmişte olduğu gibi bugün de Selahaddini bir bilinç ortaya konmadıkça, Kudüs`ün özgürleşemeyeceği ifade edildi.

Atatürk Parkı`nda saat 17.00'de "Mescid-i Aksa Yıkılmadan, Kudüs'e Sahip Çıkalım" adıyla yapılan basın açıklamasına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Abdurrahman Cens, Aydın Gök, Batman İl Başkanı M.Emin Doğru, kanaat önderleri, alimler ve STK temsilcileri ile sıcak havaya rağmen aralarında kadınların da bulunduğu kalabalık bir kitle katıldı.

"Müslümanlar birlik olmadan katliamlar bitmez", “Katil İsrail Filistin`den defol”, “Akıttığınız kanda boğulacaksınız ey zalimler”, ve "Yüreğimizdesin Ey Mescid-i Aksa” gibi afişlerin açıldığı basın açıklaması sırasında katılımcılar sık sık tekbir getirerek, "Müslüman uyuma küfre karşı birlik ol" ve "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Kürtçe bir konuşma yapan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) üyesi Molla Osman Teyfur, Kudüs`ün Peygamberlerin mirası olduğunu belirterek, “Kudüs Hz. İbrahim, İshak, Süleyman`ın bize emanetidir. Kudüs Peygamberlerin emaneti olduğu için her zaman bu emanete sahiplik etmek zorundayız. Kesinlikle Kudüs`ü düşmanlara teslim etmememiz gerekiyor. Çünkü Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Kudüs bizim için evimizden daha azizdir. Kudüs`ü azat edene kadar Selahaddini Eyyubi gibi mücadele etmemiz gerekir.” dedi.

Konuşmanın ardından yapılan basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy-Der Başkanı Murat Güneş okudu. 

Mescid-i Aksa`nın içinde bulunduğu Kudüs`ün, bugün mahzun ve esir olduğunu hatırlatan Güneş, “Kudüs bugün işgal altındadır. Yüzyıllardır özgür olan Kudüs`ün, bugün bu esareti yaşıyor olması, bizim kendimizi bir muhasebeden geçirmemizi zorunlu kılmaktadır. Kudüs niye esirdir? ‘Çevresi mübarek kılınan` mescit niye işgal altındadır? Ümmetin gözü önünde kâfir Siyonistler tarafından, her gün mahremiyeti niçin pervasızca çiğnenmektedir? Müslümanların ilk kıblesi bugün bu kadar mahzun duruyorsa, burada bir suçumuz yok mudur? Müslümanların birbirleriyle olan kavga ve cedelleşmeleri, onların daha azgın bir şekilde bu kutsal beldeye saldırdıklarını ve daha aşağılık bir şekilde kutsal Mescidin hürmetini çiğnediklerini görmekteyiz.” dedi.

“Bugün de Selahaddini bir bilinç ortaya çıkmadıkça, Kudüs özgürleşmez”   

Geçmişte kâfirlerin Kudüs`ü işgal ettiğini, Mescid-i Aksa`nın zulüm gördüğünü ama Selahaddinlerin Mümince ortaya çıkarak Kudüs`ü özgürleştirdiklerini anımsatan Güneş, “Bugün de Selahaddini bir bilinçle ortaya konmadıkça, Kudüs özgürleşemez. Mescid-i Aksa`nın mahzuniyetini dert edinmedikçe, kâfirler bu süfli emellerinden vazgeçmezler. Kudüs`ün işgali zorumuza gitmedikçe ve ilk kıblemizin esareti uykularımızı kaçırmadıkça, bu aşağılık maymunlar, zulümlerine her gün yeni bir zulüm ilave ederek kötülüklerine devam edeceklerdir. Birbirimizle kavga ve savaşlarımız devam ettikçe, ilk kıblemizin esareti de sürüp gidecektir.” diye konuştu.

“İsrail`in barbarlığı Müslümanların birbirlerine sırtlarını dönmelerindendir”

Terör devleti Siyonist rejimin, bütün ümmetin gözleri önünde her gün Müslüman Filistinlileri katlettiğini ifade eden Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sebepsiz yere evlerini başlarına yıkmakta, şehirleri bombalarla tahrip edip yaşanmaz hale getirmektedir. Okullar, hastaneler özellikle hedef seçilmekte, Müslüman Filistin halkının yaşam alanlarının alt yapısı tamamen tahrip edilerek, dünyanın en büyük barbarlığını sergilemektedirler. İnsanlık dışı uygulamaları o kadar ileri gitti ki, artık sokak ortasında çocukları ve bayanları kameraların önünde alçakça katletmekten dahi çekinmemektedirler. Onların bu barbarlıkları ve haddi aşan talan ve katliamları, onların çok güçlü veya haklı olmalarından kaynaklanmıyor. Bilakis Müslümanların kardeşlik hukukunu çiğneyerek, birbirlerine sırtlarını dönmelerindendir. Müslüman ülkelerin yöneticilerinin küfür ittifaklarına karşı izzet ile kıyam etmeleri gerekirken, zillet içerisinde batılıların ve Siyonist terör devletinin birer maşası haline gelmelerindendir.”

“Her gün Filistinliler sokak ortasında katledilmektedir”

Müslümanların, inançlarının gereğini yerine getirmemelerinden dolayı bugün Filistin topraklarının tamamı Siyonist işgali altında olduğuna işaret eden Güneş, “Gazze ve Batı Şeria birer açık hava hapishanesi gibidir. Filistin`e uygulanan ambargo ve tecritten dolayı çocuklar açlıktan ölmekte, ilaç yokluğundan dolayı hastalar tedavi edilememektedir. Yeterli gıda bulunmadığı gibi, içme suyu dahi temin edilmesine müsaade edilmemektedir. On binlerce Müslüman, Siyonist zindanlarında ağır işkenceler altında eziyete maruz bırakılması yetmiyormuş gibi, her gün Müslüman Filistinliler sokak ortasında katledilmektedir.” ifadelerini kullandı.

 “Milletin temsilcileri İsrail ile her türlü münasebeti kesmelidirler”

Tüm bunların sadece Müslümanların inançlarının gereğini yerine getirmemelerinden kaynaklandığını vurgulayan Güneş, “Bu gün İslam ümmetine sırtını dönüp, batılılarla ve özellikle Siyonist terör çeteleriyle birlikte hareket edenler bilmelidirler ki, bu birliktelikten zarardan bir şey hâsıl olmayacaktır.Bu nedenle bu milletin temsilcileri konumunda olanlar İsrail ile son günlerde yapılan ve büyük bir hoşnutsuzluğa neden olan söz konusu anlaşmayı yeniden gözden geçirmek bir yana, İsrail ile her türlü münasebeti kesmelidirler.” dedi.

“Kudüs ümmetin özgürlük sembolüdür”

Güneş, açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verdi: “Kudüs, Siyonist çizmeleri altında inim inim inlerken, altı oyulmakta olan Mescidi Aksa, adım adım yıkıma doğru giderken, Müslümanların ölüm sessizliğine bürünmeleri onları sorumluluktan kurtarmaz. Yapılan zulümleri görmezlikten gelmeleri, arşa yükselen mazlumların feryatlarını duymazlıktan gelmeleri veballerini artırmaktadır. Ey dünya Müslümanları! Kudüs ümmetin özgürlük sembolüdür. Mescid-i Aksa müminlerin ilk kıblesidir. Eğer İslam ümmeti özgür olmak istiyorsa Kudüs özgür olmalıdır. Mescid-i Aksa`nın esareti kaldırılmalıdır ve Müminler yeniden Selahaddin gibi Kudüs için  kıyama kalkmalıdır.”

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir