• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
STK'ların Ramazan yardımı sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu üyelerinden Hilvan Selam-Der ile Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD) ve Avrupa Yetim-Der Ramazan münasebetiyle yüzlerce muhtaç aileye yardım etti.

Osmaniye

Umut Kervanı Yardım Platformu’na üye derneklerden Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD), Ramazan ayı münasebetiyle yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Ramazan ayı olması münasebetiyle fakir ve muhtaçlara yardım ulaştırmaya çalıştıklarını ifade eden OSİYAD Yardım Komisyonu Başkanı Abdulkadir Alakuş, “Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği olarak Ramazan ayında da yardım faaliyetlerimize devam ettik. 140 aileye 75 TL’lik gıda paketi, 10 aileye nakdi para yardımı, 10 aileye de giyim ve ayakkabı yardımında bulunduk. Toplamda 160 aileye 12.500 TL’lik yardım yapıldı.” dedi.

Veren el ile alan el arasında köprü vazifesi gördüklerini belirten Alakuş, “Allah’ın izniyle yetim ve muhtaçlara ulaşmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Hilvan

Umut Kervanı Yardım Platformu’nin bir diğer üyesi olan Hilvan Selam- Der ise Ramazan ayında fakir ve muhtaç olan 100 aileye gıda yardımında bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Hilvan Selam Der Yardım Komisyonu Başkanı Abdulkerim Yüksekyayla “Tespit ettiğimiz fakir ailelerin sayısı yaklaşık 200, şu anda bunlardan yalnız 100 aileye yardım verebildik. Ekip arkadaşlarımızla birlikte yardımları muhtaç ailelere ulaştırdık. Yardımlarımız farklı şekillerde devam edecek.” dedi.

Yardımların sadece Ramazan ayında değil diğer aylarda da yapılması gerektiğini söyleyen Yüksekyayla, “Bizler soframızda çeşit çeşit yemek bulundururken, ‘bu fakir insanlar sofrasında iftarını açacak çok az nimetler bulabiliyor mu acaba?’ diye düşünmeliyiz. Gelin sadece Ramazan ayı değil bu diğer aylarda da bu fakir ve yardıma muhtaç olan insanlara yardım elimizi uzatalım.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Yetim-Der’den Aksaray’da yardım

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyetlerini sürdüren Avrupa Yetim-Der, Aksaray’da muhtaç ailelere gıda yardımında bulundu.

Rahmet ayı Ramazan vesilesiyle fakir muhtaç ve yoksulların gözetildiği, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı zaman diliminde Avrupa Yetim-Der her yıl Aksaray’da düzenlemiş olduğu yardım faaliyetini bu yıl da devam ettirdi.

Aksa-Der gönüllüleri tarafından daha önceden belirlenmiş olan muhtaç ailelere gıda yardım kolileri teslim edildi. (Ömer Yıldırım, Muhsin Alakuş, Ramazan Şefkatlı- İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir