• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
İdata Üzerinden Almanya Vizesi Almanın Kolaylığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`ya gidecek olan Türk vatandaşları vize olmadan seyahatlerini gerçekleştirememektedirler. Bu nedenle Almanya`ya gitmeden önce siz de İdata üzerinden vize başvurunuzu yapmalısınız. İdata ofisleri sizin hangi ile ya da ilçede olduğunuza bakmadan sizin adınıza vize başvurularını hızlı bir şekilde gerçekleştirmektedir. Siz de evinizden çıkmak zorunda kalmadığınız için vize başvurularınız hızlı bir şekilde gerçekleşir. Vize başvurularınız sonuçlandıktan sonrada vizelerinizi bağlı olduğunuz kurumlardan almanız gerekmektedir.

Almanya vizesi almak için başvuruları genel olarak Almanya konsolosluğu ve Almanya büyükelçiliği kabul etmektedir. Ancak konsolosluk 90 günden kısa süreli vize başvurularını doğrudan kabul etmez. Bu tarz vize başvuruları için konsolosluk tarafından belirlenmiş olan aracı kurumları belirlemeniz ve bu kurumlar ile iletişime geçmeniz gerekiyor.

Almanya`ya seyahat edecekseniz alabileceğini birçok farklı vize bulunuyor. Ne için seyahat ediyorsanız onun için gerekli olan vizeyi almanız gerekmektedir. Aksi durumda yapmış olduğunuz usulsüzlükler tespit edilecek ve Almanya`dan çıkartılacaksınız. Hatta kimi zaman bu durumda size dava açılmasına kadar uzayabilir. Bu nedenle başvurularınızı doğru ve eksiksiz bir şekilde yapmanız son derece önemlidir.

Almanya vizesi alacağınız zaman konsolosluğa başvuruda bulunurken 60 Euro vize harcı ödemesi yapmanız gerekiyor. Yapacağınız tek ödeme sadece bu değildir. Bunun yanı sıra aracı kurumlara ödenen ücretler ve diğer işlemler için ödenen ücretler de bulunmaktadır. Tüm bu ücretlerin ödemesini yapmalısınız.

Almanya vizesi alırken başvurunuz sırasında hem Türkçe hem de Almanca olarak hazırlanmış olan formu eksiksiz olarak doldurmanız gerekiyor. Aksi durumda başvurularınız olumsuz olarak değerlendirilecektir. Bunun yanı sıra hangi amaç için Almanya`ya seyahat edecekseniz onun için istenilen belgeleri hazırlamanız gerekiyor. Ev hanımları, öğrenciler, ticaret için gidenler, uzun süreli kalacak olanlar, konaklama, tatil ve daha onlarca farklı amaç için farklı belgeler istenmektedir. Siz de hangi amaç için Almanya`ya gidiyorsanız sizden istenilen belgeler ile başvurularınızı yapmanız gerekiyor.

Schengen vizesi ile de Almanya`ya gidebilirsiniz. Bu vizeyi alarak Almanya`ya gitmek istiyorsanız ilk olarak seyahatinize Almanya`dan başlamalı ve başvurularınızı da yine Almanya konsolosluklarına yapmalısınız. Aksi durumda yapmış olduğunuz seyahatler engellenebilir.

İLANDIR

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir